12 vandreruter – 1 Europa

Tyske vandrere vil fra den 24. maj til den 20. oktober gå ad fjernvandrevej E1 til Konstanz. Vandreturen er en del af et 12-årigt projekt, hvor Deutsche Wandermagazin og European Ramblers Association (ERA) hvert år vil promovere en fjernvandrevej. I 2022 er det med fokus på E1.

Vandring betyder frihed. Langdistancevandring på de europæiske langdistancevandrestier – fjernvandrevejene – betyder endda “ubegrænset” frihed. At se og lære Europa at kende med egne øjne – det er det erklærede mål med initiativet. Over flere år ønsker vi at fortælle myterne om fjernvandrevejene.

Hvert år vil et hold af vandrere bestående af redaktører, influencers og berømtheder gå en af de tolv fjernvandreveje i sektioner og opdage den grænseløse mangfoldighed af landdistrikter i Europa.
2022 bliver året for genoplivningen af de stier, der forvaltes af ERA, og i krigstider i Europa, også året for europæisk enhed. Til dette formål har det tyske vandremagasin sammen med sin østrigske partner, Weitwandern.com lanceret “12 veje – 1 Europa”. Et initiativ til at fokusere på ubegrænset frihed i Europa, som et stærkt engagement i mere bæredygtighed gennem skånsom turisme, understøttet af fascinationen af langdistancevandring.

I år markerer begyndelsen på den første af de europæiske langdistancevandrestier E1, som fører over 7,000 km fra det iskolde Nordkap til Siciliens varme  sydøstlige spids. Det forbinder ikke kun mennesker i det nordlige og sydlige Europa, men demonstrerer også på imponerende vis, hvor kontrastrigt og farverigt Europa er.
Fra Danmark tager et hold vandrere afsted på en vandretur fra Padborg til Bodensøen i fire tidssegmenter, 78 daglige etaper og 1,900 km.

Turen startede ved Bov kirke i Padborg den 24. maj kl. 09:00. 
De tyske vandrere ved dette arrangement er Thorsten og Svenja. Formanden for stiudvalget i Dansk Vandrelaug hjalp med at sende vandrerne afsted:

Fakta:
Følg disse hashtags på Facebook, Instagram og Twitter: #12wege1europa #12epaths1europe
ERAs hjemmeside om eventet.
ERAs hjemmeside om fjernvandrevejene: e-paths.org