Forsamlingsloft på 5: DVL aflyser alle vandreture

Regeringen har annonceret, at forsamlingsforbuddet sættes ned fra 10 til 5 personer. Med de nye corona-restriktioner lukker Dansk Vandrelaug ned for alle turaktiviteter fra den 6. januar.

Ny Trampesti ved Snaptun

Trampesti ved Snaptun.

Det er den nye og langt mere smitsomme, britiske variant af coronavirussens fremfærd i Danmark, der har fået regeringen til at stramme restriktionerne. Derfor er vi, ganske som i en periode i foråret, nødt til at aflyse samtlige vandreture i den kommende tid.

– Vi må vise samfundssind ligesom alle andre. Selvom der er god plads til at holde afstand i naturen, kan vi let komme til at gå for tæt på hinanden, når vi taler sammen, og når holder pause over en kop kaffe. Derfor må vi lukke ned for vores guidede ture. Det er superærgerligt, men sådan er det.

– Heldigvis kan både medlemmer og alle andre finde masser af inspiration på Danmarks bedste stioversigt, som er egnet til at bruge til ture ud på egen hånd. Vi har jo ekstra stort behov for at komme ud og trække frisk luft og få god motion i disse tider. Og DVL’s stiudvalg deler gerne tip til skønne vandreruter, siger Steen Kobberø-Hansen, landsformand i Dansk Vandrelaug.

Myndighederne har meddelt, at følgende restriktioner fra den 6. januar:

  • Forsamlingsforbuddet sænkes fra 10 til 5
  • Afstandskravet hæves til 2 meter

Derfor aflyses alle DVL’s vandreture indtil videre fra d. 6. januar til d. 1. februar.

Du har stadig mulighed for at gå vandreture selv eller i små grupper på op til 5 personer. Vi anbefaler, at du kigger forbi Danmarks bedste stioversigt eller lader dig inspirere i vores tema DVL anbefaler.

Du kan også kigge forbi dette kort og finde en god vandreoplevelse i nærheden af dig.

Se i øvrigt DVL’s corona retningslinjer

Emner