Arbejdslivet erstattet med nye aktiviteter

Kirsten Lindbæk Knudsen har altid været aktiv, hun dyrker motion og går i teateret. Og så er hun ny formand for Horsens Afdeling, herunder ’dagdriverbanden’.

Kirsten Lindbæk Knudsen nyder sit aktive liv i Horsens Afdeling - nu også som formand.

Kirsten Lindbæk Knudsen nyder sit aktive liv i Horsens Afdeling - nu også som formand.

Da arbejdslivet skulle skiftes ud med en tilværelse som pensionist, var Kirsten fast besluttet på at finde noget nyt at udfylde hverdagene med. Hun har altid været aktiv med gymnastik, motion og gåture, så hun ville finde noget, der kunne holde hende i gang. Gennem nogle bekendte have hun hørt om Dansk Vandrelaug, så allerede i første uge som pensionist, var Kirsten ude at gå med sin lokale afdeling.

– Det var i sensommeren, så vejret var skønt. Jeg begyndte hurtigt at lære flere af de andre vandrere at kende og fandt ud af, at det sociale betyder mere, end jeg var klar over. Når man ikke længere har sine kollegaer i hverdagen, er det vigtigt at have nogle at mødes med fast, siger Kirsten.

Opbakning fra medlemmer

Efter halvandet år som medlem i ’dagdriverbanden’ blev Kirsten turleder. For et år siden kom hun med i bestyrelsen, og nu er hun tiltrådt som formand. Afdelingen i Horsens har næsten 300 medlemmer, hvoraf en tredjedel møder op til generalforsamlinger og andre arrangementer.

– Det er dejligt at være formand for en så velfungerende bestyrelse, hvor der også er stor opbakning fra medlemmerne, som møder op til vores arrangementer, siger Kirsten.

Nostalgiske stier og nye områder

Horsens byder på mange vandringer ved både strand, fjord og søer, og flere højdepunkter gør ruterne mere udfordrende. Kirsten har boet i Horsens det meste af sit liv. Alligevel har medlemskabet ført hende til nye stier og skovområder, hun aldrig har set før.

Favoritruten er dog velkendt. På Banestien mod Odder har hun gået mange ture med klapvogn og lært sine børn at cykle. Så når hun sammen med ’dagdriverbanden’ kommer forbi ruten med de skønne udsigter til vand og skov, er det ren nostalgi.

Kirsten har aldrig fået lokket sin mand med i Dansk Vandrelaug. Han er i stedet engageret i idrætslivet. På den måde har de hver sit at gå op i, som de kan snakke om ved aftensmaden. Udover engagementet i DVL nyder Kirsten at gå i teater og i biografen, og så er hun frivillig samtalepartner for nydanskere på en sprogskole.

Af Kristine Buske


Bor du eller holder du ferie på Horsens-egnen, kan du møde Kirsten Lindbæk Knudsen på nogle af disse vandreture.

Læs også Vil du være frivillig?

Få overblikket over al den information, du har brug for som frivillig her