At gå – et skridt ad gangen

Mange mennesker har i tidens løb ytret sig om fænomenet ’at gå,’ – og nu også sydpolsfareren, kloakrotten, lommefilosoffen, advokaten, forfatteren og eventyreren Erling Kagge.

Naturen er mangfoldig undervejs. Foto Hans Henrik Kleinert.

Naturen er mangfoldig undervejs. Foto Hans Henrik Kleinert.

Et menneske som ikke er nemt at sætte i bås, men en som oplader sin stemme og lader sig høre. Om at gå skriver han: livet er een lang vandretur. Om at skynde sig: at lade tiden passere. Om at bevæge sig langsomt, at gå: Det er et af de mest radikale valg du kan tage.

Gå - en filosofisk fodrejse. Kristligt Dagblads ForlagHan har fat i mange aspekter af det at gå. Og han bevæger sig rundt i litteratur, videnskab og filosofi for at finde vinkler at belyse det fra. Jeg elsker den slags, – det er stof til eftertanke, erkendelse, det sætter en såre simpel ukompliceret daglig aktivitet ind i meningsperspektiv. Det kan faktisk udgøre en livsmening for mennesker, selvom kun de færreste kan leve af det.

Han skriver godt og lige ud ad landevejen, uden at det bliver fladt eller overfladisk. Illustrationerne er bl.a. af de moderne installationskunstnere Klara Lidén og Lawrence Weiner.

Jeg kan anbefale bogen til den vandrer, som er interesseret i at læse om det at gå ud fra nogle lidt anderledes vinkler, og der kan være inspiration at hente til at lave vandreture med fokus på elementer som tempo, fællesskab, samtale m.m.

Af Hans Henrik Kleinert

Forfatter: Erling Kagge (oversat fra norsk af Søren Markers)
Pris: 200 kr.
Titel: At gå – et skridt ad gangen
Omfang: 173 sider
Forlag: People’s Press

Find flere inspirerende vandrebøger her