Deltag i Gå for BørneTelefonen

Børns Vilkår lancerer nyt indsamlingsevent, der kombinerer gå-glæde med lysten til at støtte op om BørneTelefonens arbejde. Fra februar til oktober 2022 inviterer Børns Vilkår gå-glade danskere fra hele landet til at være en del af det nye indsamlingsevent Gå for BørneTelefonen.

Gå for BørneTelefonen - En indsamlingsevent for Børns Vilkår

En indsamlingsevent for Børns Vilkår

Ved at deltage i Gå for Børnetelefonen er du med i et vandrefællesskab, hvor I sammen vil få en rejse for livet, når I skal gå på Caminoen til fordel for BørneTelefonen.

Inden da skal du træne vandring på lokalt forankrede hold i Danmarks skønne natur. Og den 17.-23. september 2022 er du klar til at vandre 120 km på Caminoen i Nordspanien. Sideløbende med træningen forpligter du dig til at være med til at indsamle midler, så endnu flere børn kan få hjælp.

Prisen for at deltage i Gå for BørneTelefonen er 9.700 kr. eksklusive flybillet. Der er ansøgningsfrist er den 1. februar, og seks dage senere får du besked om, hvorvidt du er iblandt de ca. 100 udvalgte.

OBS: Dette er ikke en DVL aktivitet

Stor betydning for børn

Som deltager planlægger og afvikler du vandre-træning, laver lokale sponsoraftaler og arbejder for at opfylde holdets fælles indsamlingsmål til BørneTelefonen. Kulminationen er en rejse til Caminoen i Nordspanien til efteråret.

– Det skal fungere lidt som en fritidsaktivitet på samme måde som fodboldholdet – her kombinerer vi så bevægelse og fællesskab med at indsamle midler til gavn for børn og unge.

– Pengene skal gå til vores arbejde på BørneTelefonen og vil betyde, at endnu flere børn og unge kan få hjælp, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Børns Vilkår vil med Gå for BørneTelefonen bidrage til det sociale gå-fællesskab, som især er vokset under corona-nedlukningerne.

Faglige samarbejdspartnere

Gå for Børnetelefonen-knapFor at give deltagerne den bedste oplevelse har Børns Vilkår allieret sig med Jysk Rejsebureau, som planlægger kost, logi og baggagetransport til Caminoen i Nordspanien.

– Hos Jysk Rejsebureau er vi rigtig stolte over at være valgt som samarbejdspartner for Gå for BørneTelefonen-projektet. Udover at turens indhold rimer på vores ’Mærk Verden’-ideologi. Så er det naturligt en ekstra bonus, at man her vandrer i en god sags tjeneste, siger Peter Andersen, produkt- og marketingchef i Jysk Rejsebureau.

Børns Vilkår har også indgået et samarbejde med friluftsbutikskæden Eventyrsport, som har sammensat en tøjpakke til deltagerne med en skaljakke, en softshell-jakke og to T-shirts.

– Vi ser i Eventyrsport meget frem til samarbejdet med Børns Vilkår. Det taler rigtigt meget ind i kernen af, hvorfor vi i sin tid startede Eventyrsport. Det handler om glæden ved at komme ud i naturen. Vi ved, hvor meget godt det gør for alle os mennesker at komme ud og gå. Og når man så samtidig kan være med til at hjælpe børn, som har det svært, så går det hele ligesom op i en højere enhed, siger Lars Sejer Sørensen, CEO i Eventyrsport.

BørneTelefonen havde sidste år over 52.000 rådgivninger med børn og unge. Nogle af de hyppigste emner var forholdet mellem barn og forældre, forelskelse og særligt ensomhed fyldte meget i løbet af corona-nedlukningerne.


Fakta om Gå for BørneTelefonen

  • Der er i første omgang plads til op mod 20 deltagere på hvert af de lokale gå-hold. For at være en del af Gå for BørneTelefonen skal man være over 18 år og udfylde en motiveret ansøgning. Det er ikke en enkelt gåtur. Man forpligter sig til et socialt gå-fællesskab, der indsamler midler til BørneTelefonen og træner op til at gå et stykke af Caminoen i Nordspanien med afslutning i Santiago de Compostela. Dagsruterne på Caminoen er på mellem 16 og 29 km og giver en samlet tur på ca. 125 km.
  • Ansøgningsfrist for deltagelse i Gå for BørneTelefonen er 1. februar 2022. Den 7. februar får ansøgerne besked om, hvorvidt de har fået en plads.
  • Ansøg allerede i dag på bornsvilkar.dk/gaa. For spørgsmål eller andre henvendelser, skriv til gfb@bornsvilkar.dk eller ring til 36 18 01 38, man.-fre. kl. 10–15.
  • Man vælger selv, om man ønsker at købe basispakken (9.700 kr.) for deltagelse eller en udvidet pakke med flyrejse t/r (13.500 kr.). Se på hjemmesiden, hvad man får med i prisen ud over kost og logi på Caminoen, caminopas, tøjpakke og evt. flyrejse.
  • Gå for BørneTelefonen foregår i perioden 15. februar til 1. oktober 2022. Rejsen til Caminoen i Nordspanien ligger fra den 17.-23. september 2022.