Derfor vandrer vi sammen i DVL

Naturen er altid åben for vandreture, men hvilken vej skal vi gå? Med Dansk Vandrelaug finder du nye stier og møder nye mennesker, mens du bliver ført sikkert rundt i landskabet af vores turledere.

Gåsegang langs Stevns Klint. Foto Karen Schmolke

Gåsegang langs Stevns Klint. Foto Karen Schmolke

Vi har gjort det i 90 år – vandret sammen – i Danmark og udlandet, på endagsture i alle længder, på weekendture og på ferier. Og vi fortsætter opturen.

Konceptet er ganske enkelt: Vores mange turledere fordelt i de 20 afdelinger finder dejlige ruter i hele landet, som de gennemgår, inden de byder os andre med på tur. Vi skal blot møde op og trygt følge turlederne.

De guider os med glæde, imens de fortæller om noget af det særegne, vi møder undervejs.

– Det er fantastisk at komme ud i naturen og opleve dens mangfoldigheder. Det giver enormt meget energi og en følelse af frihed.

– Det er livsbekræftende. Kommer jeg her i morgen, får jeg en anden oplevelse på den samme strækning. Det synes jeg er så fantastisk, siger Lis Nielsen, turleder og formand for Københavns Afdelingen, i denne video produceret i samarbejde med Friluftsrådet:

Motion og samvær

Den 18. maj 2020 rundede DVL 90 år. I den forbindelse modtog vi en masse glade tilkendegivelser fra medlemmerne. De bakker alle som en op om Lis’ ord i videoen.

– DVL betyder motion, spændende ture i ukendte naturområder med gode turledere, mulighed for rejser både i Danmark og udlandet – og samvær med venlige og positive mennesker! Skriver Bodil Glenstrup.

Peter Hansen er enig:

– DVL har jo stor betydning, fordi man kommer ud på steder, man normalt ikke ville begive sig ud på. Hvilket nok skyldes et godt lokal kendskab blandt DVL´s turledere. Dernæst er der det sociale i at vandre flere sammen, man får altid en god snak.

– Sådan en gruppe vandrere er jo lidt af en “videnbank”. Man kan få svar på mange ting, idet der under en tur er et meget bredt fagkundskab repræsenteret fra medlemmernes forskellige erhverv. Det har jeg personligt haft stor fornøjelse af. At vandre er godt for både psyke og fysik! fastslår han.

Den sociale dimension

En anden af DVL’s over 600 turledere nyder ligeledes det gode selskab uanset, hvor i verden det er.

– DVL betyder meget for mig i dagligdagen som turleder. Elsker at planlægge og gå på opdagelse i indland og udland – senest vandreferier og vandringer i Sydafrika, Island, Nepal, Baltikum, Camønoen og Mors. Specielt kysten langs Storebælt har mit hjerte – Reersø og Jammerlandsbugten.

– DVL har så meget at byde på udover vandringerne. Kurser og netværk! Den sociale dimension betyder meget for mig, siger Jens Kjær Olsen.

Er du nysgerrig efter, hvordan du kommer med på vandreture? Læse meget mere om, hvad et medlemskab i Dansk Vandrelaug giver dig her.

Bemærk, at du på grund af corona-restriktionerne i øjeblikket udelukkende har mulighed for at gå med på vores ture, hvis du har tilmeldt dig og efterfølgende modtaget en bekræftelse på, at du er en del af den 10 mand lille gruppe.

Der bliver med al sandsynlighed og heldigvis mange flere pladser pr. tur fra den 8. juni, når Danmark åbner yderligere, og samtlige afdelinger byder på tilmeldingsture.