DVL’s kurser giver indsigt og udvider horisonten

Som medlem af Dansk Vandrelaug får du naturligvis adgang til frisk luft i godt selskab. Men vi viser også vej i kursuslokalerne, hvor du fx kan lære at optimere din gang, at fotografere bedre eller at bruge den fantastiske viewranger-app.

Om aftenen kan vi se 3-500 stjerner med det blotte øje. En klar ’stjerne’, der ikke blinker, er typisk en planet. Der er normalt 2-5 stjerneskud pr. time på klare nætter.

Det er noget af al den viden, som et hold kursister tog med hjem, efter at have været i selskab med astrofysikeren Michael Linden-Vørnle fra DTU Space i et par timer.

Kurset ’Gå på opdagelse på stjernehimlen’ gav en introduktion til, hvordan vi genkender stjernebillederne, hvordan vi finder solsystemets planeter, og hvilke interessante objekter vi kan se med det blotte øje og med en almindelig håndkikkert, når vi går aftentur gerne langt væk fra storbyernes lys.

Efter en halv time har vores øjne vænnet sig til mørket og Karlsvognen står lysende klart. Foto Pixabay
Efter en halv time har vores øjne vænnet sig til mørket og Karlsvognen står lysende klart. Foto Pixabay

Når du vil kigge stjerner i det hele taget, skal du tage dig god tid. For det tager øjet et halv times tid at vænne sig til mørket, så du kan få det hele med.

Den engagerede fortæller var langt fra så tør, som hans astrofysiker-titel antyder, og de 22 tilhørere fik masser af viden med hjem sammen med en endnu større lyst til at kigge op mod himlen på aftenturene.

Og sådan er det på alle vores kurser – du får altid noget, du kan bruge, med hjem.

Interesse- og kompetencegivende kurser

Som medlem af Dansk Vandrelaug har du adgang til en lang række kurser. Nogle er for samtlige medlemmer – dem kalder vi interessekurser, andre er udelukkende for turlederne og de øvrige frivillige – dem kalder vi kompetencegivende kurser.

Sådan vandrer du bedre

Lige nu kan vi fx tilbyde et interessekursus for alle, der vil lære at bruge kroppen rigtigt, når de vandrer. Vi lærer teknikker og praktiske øvelser til at korrigere kropsholdningen, så vi undgår problemer med ankler, knæ, hofter, skuldre, nakke og ryg.

Kurset foregår både i København og i Aarhus, hvor Janne Dehn underviser på Kultorvet den 6.- eller 7. april fra kl. 11-15.30. Mens Elisabeth Paludan-Müller står for undervisningen i Huset Trøjborg allerede den 16. februar kl. 10-16.

Fotokurser for alle

Den 24. februar, underviser Jan Valeur i at gøre gode billeder bedre og arkivere dem systematisk, så de virkelig kan bruges til noget.

Det kursus foregår ligeledes på Kultorvet kl. 10-14.

Turledernes kort-app

Som turleder er kort-appen Viewranger et fantastisk værktøj. Med den på telefonen kan vi både spore og senere følge i vores egne fodspor plus dele vores yndlingsture med andre vandrere. Det er en gratis og prisbelønnet app, som både håndterer gratis og købte kort.

Vi har i øjeblikket flere kompetencegivende kurser i den smarte app:

Introduktion i Viewranger står Ole Schelde for den 2. marts i Aarhus kl. 10-16.

Praksiskursus i Viewranger står Ole Schelde for den 9. marts i Naturskolen Marielund ved Kolding kl. 10-16.

Introduktion i Viewranger står Steen Kobberø-Hansen for den 27. april i Naturcenter Herstedhøje ved Albertslund.

Af Camilla Dam