Fællesskab giver nye aspekter i vandringen  

Mange elsker at gå en tur i naturen helt for sig selv. Her får vi frisk luft og ny energi. Og vi lægger afstand til den travle hverdag. Vi bliver så at sige genopladet på en god gåtur. Og det er jo dejligt.

Byg og gravhøje i Odsherred. Foto Bente Michelsen

Byg og gravhøje i Odsherred. Foto Bente Michelsen

Af Steen Kobberø-Hansen, landsformand 

Mange søger også selskab på turen. Det kan vi gøre sammen med en god ven eller et familiemedlem. Ved at dele turen lægger vi et socialt lag oveni genopladningen. Walk and talk gør os godt.  Og det er ligeledes dejligt.  

Med DVL får vi endnu et lag oveni – eller rettere flere lag oveni.  

Med fællesskabet i DVL får du muligheden for at møde andre ligestillede mennesker, som du kan snakke med eller bare gå ved siden af. Jeg plejer at sige, at med DVL fylder vi hele vejens bredde, uanset om den er bred eller smal. Årsagen er, at vi får snakket, når vi går ved siden af hinanden. Vi er ligeværdige, når vi går ved siden af hinanden. Når vejen er bred, er vi flere der deltager i samtalen. Og samtalen snævres ind, når vejen igen bliver smal eller bliver til en sti.  

DVL’s dygtige turledere sørger for, at du kommer sikkert frem og tilbage. Du behøver ikke selv navigere undervejs. Det er der nogen, der gør for dig. Du kan dermed koncentrere dig om samtalen – og komme sikkert hjem.   

Derudover får du også noget med hjem i hovedet, både fra samtalerne og fra turlederens formidling undervejs. Du bliver med andre ord klogere undervejs. Du kommer hjem med en masse samtaler i hovedet og med en viden, du nok ikke havde før, om de steder vi passerer.  

Samtaler flytter fødder  

Har du lagt mærke til, at du kan gå længere, når du er sammen med andre. Sådan har jeg det. Hvis jeg går alene, er jeg mere opmærksom på, om jeg bliver træt og jeg har mere ondt af mig selv.

Hvis jeg går sammen med andre og har gang i samtalen, så tænker jeg overhovedet ikke over hastighed eller afstand. Ofte bliver jeg overrasket over, at ”nu har vi gået 13 km” og det føltes kun som 5. Så du får i virkeligheden mere motion, hvis du går sammen med andre.  

Dine vandrevenner i DVL er hyggelige og kloge mennesker. Det var noget, jeg hurtigt opdagede, da jeg begyndte at gå med DVL. Min oplevelse var og er helt klart, at når man har gang i benene, har man også gang i hovedet.

Find fluks ud på fællesskabets vandreture

Du oplever meget sjældent en sur vandrer i DVL. Tværtimod. Og det er helt naturligt og logisk, idet kroppen jo udskiller ”gå dig glad-hormonerne” endorfiner, når du går. Når du møder op, kan du med stor sikkerhed forvente en gå dig glad-gruppe af vandrevenner, som du kan hygge dig med og motionere sammen med i nogle timer.

Man kommer dermed hjem og er glad i låget. Og der er ikke noget bedre end at svinge fødderne op i sofaen efter en god tur med sund, god og glad samvittighed.  

Med fællesskabet i DVL får du masser af god motion, masser af gode vandrevenner og masser af gode oplevelser, som du ikke ville få, hvis du kun gik alene.