Fisk med nordisk wasabi

Naturen en nydelse for øje, sjæl og krop, hvad enten vi går Maritime Vandringer eller om vi går midt i skoven. Og finder vi urter på vores vej, kan nydelsen sprede sig til ganen, når vi kommer hjem.

Torsk med strandkarse. Foto Merethe Svahn Hansen

Merethe Svahn Hansen er turleder i Roskilde Afdeling og har arrangeret en del urteworkshops/urtevandringer for Dansk Vandrelaug. Vi har bedt hende om et par af de bedste opskrifter, du selv kan afprøve i forbindelse med dine Maritime Vandringer.

– Det er lidt tidligt for strandurterne i foråret – der er flest fra maj/juni alt efter vejr og vind. En af de urter, der vækker begejstring er strandkarsen, som smager skønt af peberrod, og hvor både blade og blomster kan spises – og hvorfor ikke servere en nordisk wasabi med den gode torsk smukt pyntet med andre af strandens vilde urter? spørger Merethe Svahn Hansen om opskriften.

Nordisk Wasabi

20 strandkarseblade
1 dl creme fraiche 18%
Salt, peber og honning

Skyl, slyng og hak strandkarsebladene, put dem i en blender/foodprocessor og kør dem med en skefuld creme fraiche til du har en ensartet grøn pasta. Bland så det sidste creme fraiche i og smag til med honning, peber og en smule salt.

Torsken

Beregn 75-100 g torsk per person til forret eller som del af en tapas-buffet
Et par håndfulde strandsennep, strandmælde, rosenblade, bidende stenurt, strandarve og en smule strandkarse
Så mange strandfladbælg du kan finde

Læg fisken i portioner i et ovnfast fad og dryp lidt olie, peber og vand over. Og bag fisken i ovnen ved 200 grader til fisken er klar. Skyl, slyng og findel urterne og bland dem med lidt citronolie, inden salaten drysses over fisken og serveres – har du strandfladbælg, skal ærterne ud af bælgene, overhældes med kogende vand og drysses på også.

Fisk med strandurter. Foto Merethe Svahn Hansen