Gode råd til lange ture

Den lange vandring kræver forberedelse – fysisk og mentalt. Det mærkede Gitte Holtze på egen krop, da hun gik fra Mexico til Canada, hvor en nedtur pludselig ramte. Sine dyrekøbte erfaringer deler hun med os i sin seneste bog.

Fra bogen Gå langt! Af Gitte Holtze

Fra bogen Gå langt! Af Gitte Holtze

Badevægten havde netop afsløret, at Gitte havde smidt syv kilo. Hun vidste godt, at hun ville komme til at tabe sig, når hun skulle gå langt og tilbagelægge 4.265 kilometer fra Mexico til Canada. Men hun havde alligevel ikke forventet, at hun efter cirka halvanden måned allerede ville have gået så mange kilo af sig.

Gå denne vej til DVL’s ture over 20 km

Det meste af turen havde hovedprovianten været Nutella – for sukker er jo godt brændstof, når kroppen skal præstere, tænkte hun. Men Gitte havde misset vigtigheden af at tanke op med den rigtige kombination af kulhydrater, protein og fedt. Det betød, at hendes krop pludselig gik i strejke på vej op ad en stejl sti i retning mod et af de mange betagende bjergpas gennem Sierra Nevada.

– Jeg begik enormt mange fejl på min første lange vandring – især ernæringsmæssigt. Derfor besluttede jeg at skrive en bog, som jeg selv kunne have brugt. Den er til for at give en bedre oplevelse, end jeg selv havde første gang, siger Gitte til VandreLiv.

Spis, spis, spis

Emner