Ture til Malmö og Lund

Kender du Malmø og Lund? 

I Gentofte afdelingen har vi haft adskillige ture der til og vi viser dig gerne rundt, så du får et lille overblik over nogle af byernes seværdigheder. I foråret eller sommeren 2023 gentages turen til Lund omkring Domkirkens 900 års jubilæum, og i slutningen af november 2022 drager vi atter afsted til Malmø for at gå en lille Pilgrimsvandring med svenske vandrere og opleve lidt af julestemningen i byen …

 

Tur til Malmö, tirsdag den 29.11.22 & fredag den 01.04.22

 

 Vi mødes under uret på København H  kl. 9.30 og 9.47 er der afgang til Malmö Triangl med ankomst 10.22.

Vi går til jugendkirken Sankt Johannes Kyrkan – rosernes og englenes kirke –  og kikker lidt på dette smukke bygningsværk. 

Kl. 10.50 er der pilgrimssamling foran kirken, dagens tema offentliggøres og kl. 11 ringer kirkens klokker os ud og det er startskuddet på vores Pilgrimsvandring i Pildamsparken sammen med de svenske pilgrimme.

Turen er på 2-3 km og efter vandringen besøger vi kirken:

 

“S:t Johannes kyrka byggdes 1903–1906 i jugendstil efter ritningar av Axel Anderberg.

Det är en av få intakta jugendkyrkor i Sverige. Kyrkan är rikt dekorerad med rosor, änglar, blommor och blad och kallas ofta för rosornas eller änglarnas kyrka.”

 

Herefter begiver vi os “baglæns” ud på dele af den kendte vandring fra foråret via Malmøs gamle bydel og til Malmøhus og videre til Bo01 – verdens første klimaneutrale bydel.

Måske er der lidt julestemning i byen!? Hvis det ønskes kan der afsættes tid til at gå alene rundt i byen og kikke på juleudstilling.

Frokosten kan indtages på Konditori Hollandia 

 

Turen slutter ved Malmø C og ca. kl. 17.33 er der afg. til København H med ank. 18.09

 

Længde: Ca 14 til 15 km

Turleder: Vibeke Bjerregaard

Pris t/r med grupperabat 145 DKK

 

Gruppebillet købes i Skanetrafikens app Skanetrafiken af turlederen og betales ved tilmeldingen via mobilepay 70631 til afdelingen.

Alternativt kan rejsekortet bruges til Malmö – pris 180 DKK for en billet.

Tilmelding skal ske via det centrale tilmeldingssystem på www.dvl.wp.stage.ng.peytz.dk/gentofte/vandreture – under opslaget om dagens tur.

Der er plads til  max. 20 deltagere på turen.

 

Röd tegelkyrka tidig sommarmorgon. Solen på väg upp bakom kyrkan och en gulvit rosbuske i förgrunden.

 

Tur til Malmø, fredag den 01.04.22

Vi går fra centralstationen til Bo01, der er verdens første klimaneutrale bydel.

Undervejs kikker vi på Saluhallen, Turning Torso, Scaniapladsens stenskulptur, grønne tage, små torve med akvapunkter, hvor vi lytter og nyder – hvilket er mon din favorit? Vi går videre til Ankerparken, hvor træer, vækster og vand giver indtryk af de forskellige biotoper i den svenske natur. Her efter går vi langs Øresundskysten og til Malmöhus – mon vi kikker indenfor? Endelig slår vi et smut forbi Lille torv og Gustav Adolfs Torv og måske er der tid til kaffe & kage på Konditori Hollandia!? Turen slutter ved Trianglen, hvorfra toget kører mod Danmark 17.04 med ankomst 17.37.

Længde: Ca 12 km

Turleder: Vibeke Bjerregaard

Pris t/r med grupperabat 150 DKK

Uden grupperabat er prisen t/r 180 DKK

Billetter købes i Skanetrafikens app Skanetrafiken og betales ved tilmelding via mobilepay til afdelingen, information fås hos turleder Vibeke Bjerregaard på 31 72 39 90.

Alternativt kan rejsekortet bruges til Malmö – pris 182 DKK for en pensionistbillet.

Tilmelding skal ske via www.dvl.wp.stage.ng.peytz.dk/gentofte

 

Lørdag den 10. september 2022  gentog vi en Pilgrimsvandring i Lund på Vandringens Dag 

Hvad skal vi se på Pilgrimsvandringen i Lund – 10. september 2022

Vi mødes under uret på København H kl. 9.30 og kl. 9.47 er der afgang til Lund med ankomst 10.50.

Vi går fra stationen til Klosterkirken og Stadsparken og videre til Domkirken, hvor vi kan gå i pilgrimslabyrinten, se krypten og det astronomiske ur samt tage en meditativ stund, hvor vi får hvilet benene, under en 15 minutters andagt kl. 12.

Vi skal også opleve Botanisk Have, Allhelgonakyrkan og Saluhallen, hvor vi kan spise en grøn frokost på Vegeriet (for egen regning) inden vi slutter af med at besøge frilandsmuseet Kulturen, Historiska eller et af de gratis museer. Se mere på www.kulturen.com eller på visit Lund. Du vælger selv, hvad du vil se – vi laver en opsamlingsrunde udenfor Kulturen inden vi går i samlet flok til stationen!

Turen slutter ved stationen i Lund, hvor toget kører mod Danmark 16.59 med ankomst 17.49.

Længde: Ca 12 km

Turleder: Vibeke Bjerregaard

Pris t/r med grupperabat 180 DKK

Uden grupperabat er prisen t/r 220 DKK

Entre til Kulturen: 90 SEK, pensionistrabat 70 SEK eller 45 SEK med Kulturarvskortet: https://www.svensktkulturarv.se/kulturarvskortet

Turlederen køber billetter i Skanetrafikens app “Skanetrafiken” og beløbet 180 DKK indbetales ved tilmelding via mobilepay til afdelingen, yderligere information fås hos turleder Vibeke Bjerregaard på 31 72 39 90.

Tilmelding skal ske via www.dvl.wp.stage.ng.peytz.dk/gentofte under turen.