Gratis kursus fra Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet tilbyder et gratis kursus, Robust Borger. Det går ud på at lære os borgere at forebygge ulykker og forhindre, at kritiske situationer udvikler sig, til gavn for dig/os, vores nærmeste og for samfundet generelt. Den enkelte borger kan være med til at sikre, at rednings-beredskabets ressourcer bliver brugt der, hvor det giver mest mening. Hvis du ved, hvad du skal gøre først og straks, er du med til at gøre samfundet tryggere. Robust Borger kurserne varer 3 timer, er ganske gratis, og kan tilpasses, så indholdet er relevant for deltagerne.

Bl.a. lærer man at udarbejde en nødplan, så man er forberedt på at tage vare på sig selv og sine nærmeste i 72 timer, at forebygge en brand, og hvad man straks skal foretage sig, hvis den opstår og at alarmere og modtage beskeder fra beredskabet.

På en række af kurserne får du udleveret et læringshæfte og Hjemmets Beredskabsplan – og du bliver i stand til at udarbejde din egen beredskabsplan, når du har afsluttet uddannelsen. Uddannelsen kan for eksempel gennemføres i den forening, du er medlem af. Er I en gruppe på mellem 8 og 20 personer, kan uddannelsen afvikles på et tidspunkt og sted, der lige passer jer, fx hos Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte. Klik ind på Facebook og læs mere. Tilmeld et kursus her.

En Robust Borger

En Robust Borger kan passe godt på sig selv og andre. I kritiske situationer ved en Robust Borger, hvad der skal gøres først og hurtigst.

Du kan gøre en forskel

Når du arrangerer et kursus, er der flere, der bliver Robuste Borgere. Det betyder i sidste ende, at samfundet bliver mere trygt