Grethe fulgte stien til Styrelsen

Grethe Aagaard er ny i DVL's styrelse. Hun var i forvejen involveret i en række udvalg og arbejdsgrupper i Dansk Vandrelaug. Og så kan hun planlægge store arrangementer.

Portræt af Grethe Aagaard taget på vandreferier. Foto privat

Portræt af Grethe Aagaard taget på vandreferier. Foto privat

Den 63-årige turleder fra Københavns Afdeling er stærk både ude og inde. Grethe Aagaard er en vaks vandrer med erfaring fra fjeldvandring nord for polarcirklen. Hun går i frisk tempo med motionsturgruppen. Og samtidig kommer hun med en bestyrelsesballast fra både sin tidligere arbejdsplads og fra en patientforening.

– Jeg gik på pension fra starten af 2019, og jeg havde planlagt siden 2017, at jeg gerne ville lægge nogle kræfter i Dansk Vandrelaug.

– Jeg har været medlem i 13 år, og jeg er meget glad for fællesskabet med en masse positive og spændende mennesker, forklarer Grethe.

Allerede før valget til Styrelsen på dette års landsmøde havde hun engageret sig i DVL 2020-gruppen. Det har bl.a. ført til, at hun er med i styregruppen for den store konference, som bliver afholdt på vandrelaugets 90 års fødselsdag 18. maj.

– I mit job hos Leo Pharma har jeg tidligere været involveret i den slags store arrangementer. Jeg glæder mig meget til, at vi samler ca. 200 mennesker med interesse for vandring, stier og sundhed, siger hun.

Turleder i ind- og udland

Det er vist ikke for meget sagt, at Grethe holder af at have en finger med i det, der foregår. Siden hun blev turleder i 2017, har hun arrangeret ture i både Danmark og udlandet. Denne sommer stod hun sammen med sin turledermakker Aase Sveistrup i spidsen for en vandreferie på Kungsleden i Lapland. Næste år har de tilrettelagt en vandreferie til Cornwall.

– Jeg skal også med på Ole Bertelsens legendariske tur til Færøerne i 2020. Det er som medturleder og en slags lærling, for der skal jo være nogen til at føre disse ture videre, siger hun.

I Danmark har Grethe bl.a. arrangeret ture til Herstedhøje, som er et kunstigt anlagt bakkelandskab, der bl.a. er skabt af overskydende byggematerialer i Albertslund. Højeste punkt er 67 meter over havets overflade.

– Jeg brugte Herstedhøje som et af mine første udflugtsmål som ny turleder og jeg har naturligvis planlagt en tur dertil, når vi i 2020 vandrer På Toppen – med Dansk Vandrelaug, siger hun.

Læs også Vil du være frivillig?

Udvikling af vandrestier

Med sit store fokus på at arrangere gode ture for medlemmerne er Grethe også blevet en del af stiudvalget, og hun har bl.a. deltaget i recertificering af  kvalitetsstierne Ledreborg og Kongskilde-Tystrup Sø.

– Det ved jeg, jeg kommer til at arbejde med i Styrelsen; den fortsatte udvikling af vandrestierne i Danmark. En anden ting, jeg har stor respekt for, er alle vores frivillige turledere. Dem skal vi i Styrelsen altid sørge for at værne om, for de er måske den allervigtigste ressource i Dansk Vandrelaug, siger Grethe Aagaard.