Grethe sætter skub i bornholmerafdelingen

Et ønske om, at afdelingen på Bornholm skal bevares, har fået Grethe Elleby til at træde til som ny formand.

Bornholms Afd.s formand Grethe Elleby på Finnens Top. Foto Henning Madsen

Bornholms Afd.s formand Grethe Elleby på Finnens Top. Foto Henning Madsen

Rå klippelandskaber, der ikke findes andre steder i Danmark, azurblå søer, skove og kyster så langt øjet rækker. Bornholm er et mekka for spændende vandreture og store naturoplevelser. Grethe og hendes mand Henning, der begge er fra Bornholm og bor i Rønne, har altid nydt at bevæge sig i naturen. Vandrelivet havde de ikke prøvet før, men da de for nogle år siden så en annonce med 10-kroners ture med Dansk Vandrelaug i den lokale avis, talte det direkte til dem.

– Det var dejligt at komme ud i naturen sammen med andre. Allerede efter første tur vidste vi, at vi ville fortsætte. Vi går ikke så stærkt i vores afdeling, men vi hygger os gevaldigt, siger Grethe.

Spændende at være med fra start

Selvom Bornholm har mange vandreoplevelser, var afdelingen dengang ikke ret stor. Med kun tre medlemmer i bestyrelsen og to turledere, måtte afdelingen trække på kræfter fra København. Derfor valgte Grethe sammen med sin mand at træde ind i bestyrelsen for at hjælpe med at puste liv i den bornholmske afdeling.

Arbejdet er lykkedes og bestyrelsen er vokset – det samme er antallet af vandrere på de enkelte ture. Om sommeren er der også flere turister, der går med.

– Det har været spændende at være med til at følge udviklingen fra dengang til i dag, hvor vi har 110 medlemmer og 7 turledere. Men det har også været et vældigt arbejde, siger Grethe.

Der var ikke mange, der havde interesse for formandsposten denne gang. Derfor valgte Grethe at stille op for at bevare afdelingen og dens succes.

– Nu er min opgave at arbejde på at fortsætte fremgangen, så vi forhåbentligt får nye medlemmer og hele tiden laver spændende ture for at beholde de medlemmer, vi har, siger Grethe Elleby.

Hendes interesse for naturen betyder også, at hun er medlem af Haveselskabet og nyder at komme rundt og se andres haver. Derudover arbejder hun som frivillig i Red Barnets genbrugsbutik.

Af Kristine Buske


Bor du eller holder du ferie på Bornholm, kan du møde Grethe Elleby på nogle af disse vandreture.

Læs også Vil du være frivillig?

Få overblikket over al den information, du har brug for som frivillig her

Emner