Har du tid til naturen? 

Vandrelauget har tid til at tage dig med. Og naturen har tid til at give noget tilbage til dig. 

På Alrø. Foto Gerda Kyed

På Alrø. Foto Gerda Kyed

Af Carsten G. Johansen 

Måske har du kigget ud ad vinduet i bilen eller bussen, når du kører forbi. ”Hvordan ser der egentlig ud nede bag bakken ved den lille bøgelund?” tænker du. 

Måske skotter du brødebetynget til traveskoene, der står helt inde i hjørnet, ude i bryggerset. 

”Jeg burde nok også … Jeg ville nok have godt af …” 

Ind imellem hverdagens mange opgaver ligger en masse tøven og tvivl, og noget af det får dig til at droppe den aktivitet, du i virkeligheden har lyst til. 

Også når du har lyst til at gå på opdagelse i naturen. ”Hvad nu, hvis jeg ikke kan finde vej?” ”Hvad nu, hvis jeg bliver træt undervejs …?” er de undskyldninger, din hjerne finder på. 

Men når det gælder naturen, må du aldrig tvivle på Dansk Vandrelaug. Turlederne fra DVL er altid på spring for at tage dig med ud i naturen. Sammen med en god ven – eller alene, hvis du ikke har en vandremakker. 

En naturlig forestilling 

”Du behøver ikke at vide for meget om fugle, træer og blomster. En vis frihedsmargin – måske uvidenhed – hjælper med at nyde disse ting.” 

Sådan – cirka – sagde den amerikanske digter Walt Whitman. Og det er vigtig viden, for naturen er netop sådan indrettet, at du ikke behøver andet end fornuftigt fodtøj og en vandafvisende jakke. Så er du klar til at få udbytte af naturen. 

På tur med DVL er naturen både kulisse og hovedperson. På nogle ture fascineres du over væltede træer, kvidrende fugle og en brusende å. Andre gange overser du detaljerne, fordi du er optaget af en indlevende samtale med en vandrekammerat. Men du er altid en del af naturen. Du mærker den friske luft, varmen, kulden. Måske går du ind i et spindelvæv. 

Zoom ind på kortet og find din næste tur lige her

Tag dig tid til naturen 

Tænk en gang over sætningen: ”Jeg har ikke tid”. Har du virkelig ikke tid? Som oftest har vi tid til det, vi holder af. Nøglen er at planlægge sin tid. Og naturen har ingen bookingsystemer og lukketider. 

Vi kan ikke undvære naturen, og derfor har vi altid tid til den. Vi finder også altid tid til at tage imod dig og følges med dig. Ud på de ukendte stier, som vores turledere kender så godt. 

Tiden kan være en modstander eller en følgesvend. Den tid, du brugte på at tøve eller vente, kommer aldrig igen. 

Men du kan også tage dig tid. Og det, du tager dig tid til, er faktisk altid en glæde. 

”Hellere tre timer for tidligt end ét minut for sent”, hedder det i et af Shakespeares stykker. 

Sådan har vi det også i DVL, for vi kan næsten ikke vente på at komme afsted på endnu en fornøjelig tur i naturen. Men hvis du kommer et minut for sent – så skal vi nok vente på dig. For Dansk Vandrelaug har tid til at tage dig med!

Tursøger med valgt dato

 

Vores tursøger giver dig hurtigt et overblik over, hvornår der næste gang er en interessant tur i dit nærområde.