Mødet med naturen i fællesskab

Naturen er storslående, men kan også være barsk, solen kan være lige så barsk, som regnen. Men ved at komme ud i naturen, hvad end vejret er, så vil du opleve alt hvad det giver af oplevelser, og nogle gange er det turene, hvor vejr og vind har rusket en, at man husker bedst. Når…

Naturen er storslående, men kan også være barsk, solen kan være lige så barsk, som regnen. Men ved at komme ud i naturen, hvad end vejret er, så vil du opleve alt hvad det giver af oplevelser, og nogle gange er det turene, hvor vejr og vind har rusket en, at man husker bedst.

Når man over Vind hede, ser en flok krondyr eller Kongenshus hede, møder traner lette eller bare bemærker myrernes ihærdige arbejde, mens maden nydes i det fri og man får en sludder med sin sidemand. Det er det som vandring kan give dig, sammen med en masse frisk luft og god motion og næsten alle kan være med. Men for at det skal blive en god tur, er her et par råd.

Vejrudsigten om morgen er godt at checke, men lad nu vær med at høre den en uge i forvejen, den passer aldrig med selve dagen og dit område!

Det er en god ide at have pakket tasken med vand, evt. en termokande, med noget varmt, et siddeundelag, da vi ikke altid møde en tør bænk, men sidder bare i græsset.

Vi kommer hellere ikke altid forbi et toilet og man må i de tilfælde have toiletpapir med og må finde et træ.

Vi er også generelt afsted fra 10-14.30 og holder altid en frokost pause, selv om det måske ikke er så lang tur. Så tag noget mad med og evt. en snack til sidst på dagen, så energien ikke er helt væk, når du skal køre hjem.

Hvis der på dagen er meldt om udbredt regn, og man skal have regnbukser på hele dagen, så kan det være en god ide, at kun at have skiunderbukser eller tynde bukser inden under sine regnbukser. Evt. give støvlerne en ekstra gang smørelse, så de holder vandet ude.

Generelt vil vi på en ture komme til at gå i enten vådt græs, eller lyng så støvler eller sko vil blive våde på mange af vores ture, også selvom det ikke regner. Så sko/støvler, der kan klare det, er godt at have på,  så man ikke gennem en hel dag skal gå med våde tæer. Er der bare udsigt til byger, er et regnslag også let at tage af på under turen.

Gode sokker uden syninger, evt to par, et par tynde og et tykke. Eller bare et tørt par at skifte med, kan anbefales til længere gå ture.

Bukser skal kunne tåle at blive beskidte og sker også vi må gennem lidt brombærkrat, men det kan de fleste bukser klare, men køber man et par vandrebukser, så holder de også længe.

På kroppen er det godt med nogle lag, som kan tages af og på lidt efter forholdene. Nogle foretrække uld undertrøje, fleece og skaljakke, men det er slet ikke nødvendig for vores mindre ture at købe det store udstyr, men en fordel at kunne holde sig varm selvom man kommer til at svede og tør i regnvejr.

Vigtigt at alt er at have dig selv med og husk turlederne gør dette frivilligt.