Læg julefedtet bag dig

Julen skal nydes med hygge og dejlig mad i familie og venners selskab. Men mellem jul og nytår melder den dårlige samvittighed sig straks – vi har spist alt for godt, alt for meget og alt for længe.

Vandrere i snevejr. Foto Hugo Mejer Hansen.

Vandrere i snevejr. Foto Hugo Mejer Hansen.

Så meget desto større grund til at tage med på tur i DVL’s friske selskab. Vi er meget mere end vandring.

Vi hjælper hinanden med at gå julefedtet af på kortere og længere ture. Vores turledere har nøje udvalgt ruterne og viser vej, så du skal bare finde en tur, der passer dig bedst. Her følger nogle eksempler.

Kortere ture – op til 10 km

Vestjyder kan se frem til en 10 km lang bytur i Tarm den 29. december. Bor du i Aarhus-området, kan du tage med på mandagsturen fra Chr. Filtenborgs Plads/Tangkrogen den 30. december. Turen er ca. 8 km, mens lunterne mødes samme sted og vandrer maks. 6 km.

Den 1. januar kan du i Aalborg få godt gang i det nye år med en 9 km lang nytårstur i vestbyen, imens Horsens Afd. traditionen tro byder på en kort nytårstur i nærområdet.

Den 30. december en nytårstur på Sydsjælland, hvor du kan vandre enten 8 eller 10 km ved Præstø, inden foreningen byder på bobler og kransekage.

Du kan også gå ind i 2020 med en tur den 1. januar, hvor 7 km skal passeres omkring Vigersted, Kværkeby og Humleore Skov, eller hvad med en nytårstur, hvor Lejre Station er udgangspunktet for 6 km, inden champagnen serveres?

Mange tilbud den 28. december

Hvad gemmer sig ved Skovlunde? Få svaret den 28., hvor ruten er 10 km.

Sidder julen stadig godt i benene, kan du også vælge på en 8 km lang juletur i Gribskov. Samme dag går Lyngbytraveren omkring Nærum og omegn. Mens der også er 10 km i Dyrehaven på den dag.

I København er der mange muligheder. Hvad med turen ’Nordvest er ikke værst’ den 29. december. Her skal vi se på gavlmalerier og byfornyelse i løbet af 9 km. Dagen efter er der en 10 km motionstur fra Frederiksberg Metro St. Du kan også vælge at gå dig glad på 6 km fra Rådhuspladsens Metro St.

Tirsdagstraveren i Frederikssunds Afd. går året rundt i og omkring byen – således også den 31. december.

Længere ture – over 10 km

Trænger du til mere motion, kan du i Midtjylland få 18 km i området ved Saltenprofilet og Salten Ådal den 29. december. Dagen inden kan fynboerne vandre 14 km ad Øhavsstien med mødested i Svendborg.

Den 28. har Lyngby Afd. arrangeret 20 km med rend og hop i Tisvilde Hegn. Lidt længere syd på er der en juletur i Gribskov på 14 km.

På den årlige efter jul-tur på Røsnæs den 29. december med udsigt til 13 bakkede kilometer. Samme dato går vi efter 20 af de mest kuperede kilometer med op- og nedture rundt om Virum. Mens årets sidste vandretur nytårsdag består af 12 km fra Rungsted St.

Gå ind i det nye år

Årets første tur kan enten være en toptur på 12 km med en udsigt fra 92 m ved Maglebjerg i Nordsjælland eller en antitømmermændstur på 14 km omkring Birkerød.

Her ser du samtlige ture mellem jul og nytår

Her ser du samtlige ture i januar