Læsø – Sommer i Vores natur

11 km på Læsø fra Vesterø Havn til p-pladsen ved vadestedet over til Stokken og tilbage af vejen til Vesterø. Det er Lisbet Hammer Zawadzkis yndlingsvandretur. Gå med her.

Læsø er sine steder ren meditation. Foto Lisbet Hammer Zawadzki

Læsø er sine steder ren meditation. Foto Lisbet Hammer Zawadzki

Der generelt er smuk natur på Læsø. For mig er dette et af de smukkeste steder. Og så kan du gøre gode strandfund. Sådan skriver Lisbet Hammer Zawadzki om sommerens bedste vandretur.

Jeg tager hvert år en tur til Læsø. Således også i år. Denne gang i juli. På Læsø er der en vandretur, jeg må have med hver gang. Turen langs stranden fra Vesterø Havn til p-pladsen ved vadestedet over til Stokken og tilbage af vejen til Vesterø.

Det er ren meditation. Hav, himmel og sand. Den kystnære vegetation og fuglelivet. Stilheden, lyset og den mennesketomme strand. Selv i højsæsonen mødte jeg ganske få mennesker på dette stræk.

Jeg går gerne turen alene, men også gerne sammen med en, der som jeg foretrækker stilhed og ikke for megen samtale. Turen indbyder til eftertanke. Jeg selv bliver jublende lykkelig af så megen skønhed.

Tag Fannemand med

En lille krølle på oplevelsen er det sidste stræk, hvor kysten brydes af et vandløb, der godt kan forceres ved at smide sko og bukser og vade over, men er sjovere at krydse på den selvtrukne pram “Fannemand”. På retur-turen kan man gå til og nyde kigget til strandeng, lynghede og klitterne fra den anden side.

Af Lisbet Hammer Zawadzki


Vil du også dele sommerens bedste vandretur?