Mød DVL ved Naturmødet i Hirtshals 

Politikere taler med folket på Bornholm, kulturen vendes på Mors, men allerførst går vi tæt på naturen den 19.-21. maj 2022 i Hirtshals. 

Gæster i teltet Naturmødet 2019. Foto Jette Kruse.

Gæster i teltet Naturmødet 2019. Foto Jette Kruse.

Af Ole Bertelsen, DVL Gentofte. 

Dansk Vandrelaug deltager naturligvis, hvor vi deler udstillingstelt på pladsen med Friluftsrådet samt en række andre foreninger under Friluftsrådet. 

Naturmødet er et folkemøde med vind i håret og dialog om natursyn. Det er debat, aktiviteter og folkefest, hvor økologer, nysgerrige, fuglekiggere, naturvejledere, vandrere, børn, politikere, videnskabsfolk, vinterbadere og mountainbikere mødes. 

Naturmødet er ligesom naturen for alle og er grundlagt for at fastholde, endog øge, danskernes kærlighed til og benyttelse af naturen. Samtidig er formålet at holde liv i en konstant og levende naturdebat i Danmark. 

Årets tema er ’Bro eller barriere’ 

Debatten kan f.eks. bygge bro mellem natursyn og faggrænser. Mellem politikere, forskere og organisationer. Mellem sundhed, kultur og natur. Mellem generationer. Mellem fødevareproduktion og naturbeskyttelse. Mellem dannelse, menneske og natur. Mellem at bruge naturen og passe på naturen. 

Debatterne på Naturmødet kan også stille skarpt på barrierer. Dem, der fx forhindrer os i fælles løsninger og handling. Barrierer for større biodiversitet. Barrierer for mere natur i byen. Barrierer der står i vejen for at sikre tilgængelig natur for alle. Barrierer og hegn i naturen – giver de mulighed for friluftsliv eller ej? Sociale medier – er de en barriere for børns naturoplevelser, eller kan den digitale teknologi bruges aktivt til at få flere børn ud i naturen.

Ses vi i Hirtshals den 19.-21. maj 2022?

Det er vigtigt for Naturmødet at koble debatten med aktiviteter, hvor man kan mærke naturen. Derfor er Naturmødet en mangfoldighed af samtaler, debatter og oplevelser, hvor gæster, aktører og frivillige giver til hinanden. Naturmødet er et fællesskab man er med i og det forudsætter, at man overholder Naturmødets principper: 

  • Naturmødet er et dagsordenssættende fællesskab, hvor vi alle bidrager
  • Naturmødet er for alle. Vi vil fejre, forandre og forstærke vores forhold til og anvendelse af naturen
  • Naturmødet er ikke en salgsplatform og aktiviteter skal være gratis for deltagere

Dansk Vandrelaug har en lille stand i Friluftsrådets telt, og vi vil tilbyde korte vandreture i nærområdet. Vi vil også indgå i debatter, hvor det er relevant. 

Du kan læse mere på dvl.wp.stage.ng.peytz.dk/naturmødet.