Det vi kan glæde os til

Her er en beretning fra en af de ture, vi kan glæde os til, når vi igen kan vandre uden begrænsninger. 

Intet er så skidt, det ikke er godt for noget. I disse tider, hvor vores frihed er indskrænket, bliver vi mindet om værdien af det, vi har mistet midlertidigt. Her er en beretning fra en af de ture, vi kan glæde os til, når vi igen kan vandre uden begrænsninger.

Niklas fortæller: En vellykket sheltertur på Amager.

Vi havde en formidabel vandre-sheltertur på Amager med hele 12 deltagere. Gåturen startede i Dragør lørdag og endte med første etape på Viben Lejrplads, en dejlig lejrplads med både plads, vand og das. Anden etape gik vi søndag fra Viben Lejrplads og til Friheden Station i Hvidovre, hvor vi undervejs nød vores forsmurte og medbragte frokost på den lokale legeplads med tilhørende bålhytte.

Amager halshugges

Amager er fyldt med fin natur både hvad angår eng, sumpområder, søer, skov og hede. Det blev også til mange nye indtryk for, da vi både så rådyr i fuld fart, fugle på vingerne og små vanddyr der krøb sig afsted. På turen fra Dragør fik vi tilmed et kig på de mange forskelligartede huse, der ligger med første paket ud til vandet. Turleder Niklas fortalte små  og hyggelige historier om Amager, og om hvorfor turen blev omtalt som Amager halshugges.

Gåtur i mørket
Da vi lørdag sen eftermiddag ankom til shelterpladsen lavede vi bål hvor vi kogte vand, ristede pølser og brød samt friske danske majskolber med tilhørende salat og sodavand.
Efter opvask og en herlig middag var der mulighed for at gå en sen aftentur i Amagers mørke på diget, hvor måneskin og flyvere spejlede sig i de rige Kalveboder.
Søndag gik turen gemmen det åbne landskab, hvor deltagerne blev jaget op på et af Amager Fælledens få højdedrag. Her fik vi et flot kig udover sø og savanne, hvor vi også så et flok rådyr springe udover det åbne ganske danske land.
Det var en rigtig god tur med stor ros og interesse fra de deltagende. En ting er sikkert; det er ikke sidste gang denne tur udbydes.
Tak for turen til alle de der deltog – vi ses forhåbentlig igen anden gang.
Venlig hilsen Niklas