På toppen - med Dansk Vandrelaug. millionstøtte fra nordea-fonden

På toppen – med Dansk Vandrelaug

Husk der er tilmelding til alle ture fra den 8. juni. 

Fra januar til december 2020 gennemfører DVL vandreprojektet På toppen – med Dansk Vandrelaug, hvor danskerne kommer ud at gå på vandrestier og oplever lokale toppunkter med vidunderlige udsigter over hele landet krydret med fortællinger om toppenes historier og tilblivelse.

Se de næste Topture

Se de næste Topture på et kort

Deltag i Topkonkurrencen

Deltag i fotokonkurrencen med dine Topbilleder


Formål

Projektet skal sætte fokus på de mange højdepunkter, der findes i Danmark både lokalt og nationalt. Ved at besøge disse steder og fortælle deres historie vil vi øge opmærksomheden på en for mange danskere ukendt dimension af den danske natur.

Vi hører ofte ”i Danmark kan man ikke vandre, for der er jo ingen bjerge”. Vi vil med projektet vise, at Harehøj på 2 m på Saltholm kan give en lige så flot naturoplevelse som Vejrhøjs 113 m i Vestsjælland, eller Lollands 30 m høje top Birket Bavnehøj, for ikke at nævne Himmelbjerget eller Amager Bakke

De mange vandringer vil også blive brugt til at promovere vandring som en sundhedsfremmende fritidsaktivitet, alle kan deltage i.

På toppen – med Dansk Vandrelaug. Foto: Vagn Olsen

Noget for enhver benlængde

Projektet startede på Ejer Bavnehøj søndag den 19. januar 2020. Læs mere her om topmødet.

Gennem 2020 arrangerer de 20 lokalafdelinger i Dansk Vandrelaug vandreture af varierende længde, tempo og sværhedsgrad til såvel naturlige som menneskeskabte højdepunkter i landskabet. Der vil blive ture på 2-5 km i børnetempo, eftermiddagsture på 5-10 km i et tempo, som selv uøvede voksne kan være med på, samt de lidt mere udfordrende ture i rask tempo på op til 25 km eller mere.

Fortællinger om toppenes historier og tilblivelse vil ligesom lokale naturperler være i fokus og en væsentlig del af vandreoplevelserne. En del af topturene vil have fokus på begyndere og naturuvante deltagere, herunder vejledning i udstyr og regler for færden i naturen.

Her finder du din næste toptur

På toppen og på toppen - med Dansk Vandrelaug
Foto: Vagn Olsen

Kom på toppen med de seneste artikler

Topmøder i hele landet

Der arrangeres op til 8-9 topmøder med stjernevandringer, aktiviteter, taler fra kendisser eller lokalpolitikere, traktement m.m.

Der er ingen topmøder i april, da vi i den måned har mange vandreture relateret til en af Danmarks Radio planlagt naturserie – men selvfølgelig med et tvist til at besøge nogle ekstra toppe.

Foreløbig er der planlagt topmøder disse steder:
Hedeland og Kongskilde den 13. og 14. juni AFLYST
Himmelbjerget den 29. august
Skamlingsbanken den 30. august
Høje Sandbjerg den 20. september
Bovbjerg Fyr den 4. oktober

Vandreprojektet afsluttes den 5. december 2020 på Herstedhøje (67 moh) tæt på København.

Glæd dig til år 2020, hvor vi på alle måder vil være på toppen og vise hvor megen energi og livskraft, der kan være i en 90-årig.


Se video om projektet

Husk at slå lyden til!


 

På vej på toppen - med Dansk Vandrelaug
Foto: Vagn Olsen

Top-konkurrence

Serpentinevej i Ejstrupholm. Foto Michael Rasmussen
Serpentinevej i Ejstrupholm. Foto Michael Rasmussen

Deltag i top-konkurrencen


Find artikler om topturene her på hjemmesiden


Find opslag om topturene på Facebook her.


Projektet støttes af