”Pludselig hang jeg på den”

Portræt af Ole Holm, som overtog formandsposten i Storstrømsafdelingen efter en gentlemanaftale med den daværende formand.

Ole Holm går forrest som formand i Storstrøm Afdeling. Foto privateje

Ole Holm går forrest som formand i Storstrøm Afdeling. Foto privateje

Ole og hans kone har altid holdt af at gå ture. Men det blev ofte de samme ruter, og de gad ikke starte bilen for at køre på nye kanter alene. Så da ægteparret blev pensionister for fem år siden, besluttede de at prøve livet som vandrere af og meldte sig ind i Dansk Vandrelaug i Storstrøm, hvor de hele tiden oplevede nye steder, de ikke havde været før.

– Vi syntes, det var sjovt, og efter få vandreture spurgte jeg af ren nysgerrighed til, hvordan man bliver turleder. Men pludselig hang jeg på den, smiler Ole.

Det gik hurtigt med at gå fra medlem til turleder til medlem af bestyrelsen. Og da den daværende formand gik af, lavede de en gentlemanaftale, så Ole overtog formandsposten mod, at den tidligere formand blev siddende i bestyrelsen og gav en hånd med.

– Det er en glæde at være med i DVL. Man lærer en masse positive mennesker at kende, der har let til snak og latter. Vi ser meget vildt på vores ture, fordi vi skræmmer dem op med vores støjniveau, erkender Ole.

Nogle vil gå roligt, andre foretrækker ”Turbo Benny”

Afdelingen i Storstrøm består af 600 medlemmer fra Sydsjælland og Lolland-Falster. Det store geografiske område byder på ture lige fra den særprægede Møns Klint til halvøerne Knudshoved tæt på Vordingborg og Albuen på Lollands vestkyst.

Ole Holm har hånd på Storstrøm-turen. Foto privateje
Ole Holm har hånd på en Storstrøm-tur. Foto privateje

Ole holder af et rask tempo og går altid med på 10-12 kilometers turene om onsdagen. Om tirsdagen er tempoet mere roligt, hvor han har sin kone med, som ikke bryder sig om, at det går for stærkt.

– Vi er et godt eksempel på, at der skal være lidt til alle. Derfor har vores afdeling også brug for mange forskellige turledere for at variere ruterne. Nogle vil måske ikke med, hvis det er ’Turbo Benny’, der leder turen, mens andre gerne vil gå rask til, siger han.

Men det er ikke kun i Dansk Vandrelaug, at Ole bruger sin tid på. Som gammel avismand, kan han aldrig undvære sine morgenaviser. Ellers nyder han tilværelsen som pensionist, hvor han kan slappe af og læse alle de bøger, han orker.

Af Kristine Buske

 


Bor du eller holder du ferie på Sydsjælland eller Lolland-Falster, kan du møde Ole Holm på nogle af disse vandreture.

Læs også Vil du være frivillig?

Få overblikket over al den information, du har brug for som frivillig her