Medlemsbustur til Fur

Vi har i Ringkøbing-Skjern vandrelaug en aktiv og voksende medlemsskare. Uanset hvad vi finder på og hvordan vejret er, så møder en stor del af dem frem, gennemfører turen uden mukkeri og takker oveni købet for dagen, når de går hjem. Det fejrede foreningen med en bustur til Fur.

Fur anvisninger

DVL medlemmer lader sig ikke bremse af en smule vand. Foto: Marie Andersen

Vi har i Ringkøbing-Skjern vandrelaug en aktiv og voksende medlemsskare. Uanset hvad vi finder på og hvordan vejret er, så møder en stor del af dem frem, gennemfører turen uden mukkeri og takker oveni købet for dagen, når de går hjem

Bestyrelsen syntes, at det skulle honoreres her i 10 året for foreningens beståen. Der blev lejet bus til kørsel til Fur og bestilt stjerneskud på Fur bryghus. Og minsandten om ikke 52 (halvdelen af vore medlemmer) mødte op. De som ikke kom, havde vægtige grunde til det. Det er jo både konfirmations tid og mors dag.

Første stop

Vejret: blå himmel, sol og frisk vind. 1. stop ved ”Bette Jens´s høj”, denne dag uden gelænder, som det blev kundgjort ved vejskiltet. I gå afstand herfra kunne molergraven med Bispehuen beses. Og det blev gjort! Turleder var nervøs for tidsskemaet. Men på slaget for aftalt tid var alle i bussen igen. Så gik det til Langstedhuller, det egentlige startsted for vandreturen. Men først skulle formiddagskaffen og Brunsvigeren nydes. Igen var der rig lejlighed til at forvilde sig i området. Dejligt er der jo og så er der skrænten ned til stranden, hvor den sidste del af stien er forsvundet i Limfjorden. Men når fløjten fra rygsækken lyder, så er alle på pletten igen.

Vandring start

Så gik det løs: på sti på skrænten, igennem en lille skov, åben mark til Rødstenen. Videre til mødestedet med turleder Vagn og 2 medskyldige, som havde tjekket vandstanden og påstod, at vi godt kunne gå på stranden det næste stykke. Det kunne vi også, men der skulle krabbes udenom lerskrænter, store sten og over nedfaldne træer. Vandstanden var for høj til, at vi bare kunne gå forbi. Alle tog det som en oplevelse, hjalp hinanden, anviste hvor man gik bedst og ingen brokkede sig. Det sidste stykke gik igen på en sti på skrænten, der hele tiden levnede os et blik ned på molerformationer og blåt vand.

På aftalt tid nåede vi Bryghuset – ja, ja jeg ved da godt, at nogle var der længe før de sidste. Men der var vel en bar…

Efter et vidunderligt måltid sad alle i bussen igen. Et par vandresange var delt ud allerede fra morgenen af. Det var godt, at vi havde en god forsanger og en mikrofon i bussen. Mange trængte mest til at se øjenlågene indefra, godt mætte af mad og frisk luft som vi var. Tak til alle for god deltagelse hele dagen

Se billeder fra turen i mappen 12.5.2019 Fur klik  her