Vandretur i Hoverdal Plantage

24 friske vandrere var med på turen i Hoverdal Plantage. Dagen bød på diset vejr og indimellem støvregn. En virkelig god tur – dejligt vandrevejr.

Hoverdal plantage - vandreturen lakker mod enden. Foto: Jim Lange

Hoverdal plantage - vandreturen lakker mod enden. Foto: Jim Lange

Vi mødtes på parkeringspladsen midt i skoven ved Præstevej. Vi startede turen, der var på godt 11 km, på venstre side af vejen. Vi gik forbi Præstens Have og fik historien om hvorfor navnet var opstået. Vi gik i områder med både løv- og nåletræer og gamle østrigske fyr. På et tidspunkt gik vi på sti, hvor skoven var på den ene side og flot hedeareal på den anden side. Vi havde spisepause ca. 6 km fra start i en lille lysning. De sidste km gik vi på højre side af Præstevej på afmærkede og uafmærkede stier.

Klip fra Naturstyrelsen (historie) om Hoverdal Plantage:
Hoverdal Plantage, som vi kender den i dag, er menneskeskabt. Området var plaget af flyvesand, og i løbet af 1800-tallet blev der gjort utallige forsøg på at få kontrol over sandet. I slutningen af 1800-tallet lykkedes det at få træer til at gro i området, og et stort tilplantningsarbejde tog fart. I takt med at skoven voksede til, kom også dyr og andre planteformer til. I dag har Hoverdal både en varieret flora og fauna.
Læs mere (Naturstyrelsen)

Stor tak til Lis Meldgaard Nielsen og Gudrun Irene Oxfeldt for en veltilrettelagt tur.

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture –
Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her