Hover Ådal

17 friske vandrere fik en dejlig, frisk og spændende tur, selvom dagen bød på både regn og blæst.

DVL vandretur - Hover Ådal

Hover Ådal. Foto: Jim Lange

Velkomst og fortælling om byen/turen foregik i tørvejr i Kvindelundens nye madpakkehus, hvorpå vi bevægede os ud i regnen. Første stop for at nyde udsigten var på Sønderland, hvor vi havde fin udsigt til ådalen og Hover by, herunder den gamle skole med tilhørende Tovstup Sø og vendeplads til kano-trailer. Næste stop: Vastrupvej lige efter Mikkelsens Maskinstation med en noget diset udsigt til Hoverdal Plantage, herunder kranerne på Hoverdal AMU-center. Fra Vadhovedvej slog vi et sving ind ad en markvej/mark, hvor en grævling plejer at have sin gang. I mindre grupper kan man også være heldig at se råvildt. Frokosten blev fortæret i ly på den historiske Muldbjerg Mølle, hvor vi også havde adgang til deres nylig anlagte muldtoilet. Ved Sabvej var der mulighed for at afkorte turen, hvilket enkelte benyttede sig af. Resten slog et sving op forbi Hoverdal Plantage via Hedevej, inden vi igen nåede Hover, hvor vi passerede forsamlingshuset, idræts- og kulturcentret og børnehuset.

Stor tak til Tove Gravesen og Nelly Thomsen for en spændende og veltilrettelagt tur.

Læs om Hover Ådal mm på Lyngsmoseforeningens hjemmeside.

Muldbjerg Mølle på Facebook.

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her