Kvindhøje – Lyngsmosefæstningen

18 vandrere var med på en varieret og varm tur startende fra Hee. Turen gik gennem skov og hede til Kvindhøje og Lyngsmosefæstningen.

DVL vandrKvindhøje og Lyngsmosefæstningen. Udsigt over Hover Å

Efter den lange alle´ åbnede ålandskabet sig. Foto: Marie Andersen

Turen startede ved parkeringspladsen ved campingpladsen på Hovervej i Hee.
Inden da var der kørt nogle biler til Lyngsmosefæstningen, hvor vandreturen vil slutte.

Vi gik fra parkeringspladsen ned til Hover å – denne gik vi langs, indtil vi nåede Sandal Plantage hvor vi gik med skovstier, indtil vi nåede jagthytten (som ligger ned til en skovsø) – her holdt vi en lille pause.
Efter pausen gik vi videre gennem skov og på markveje. Vi nåede på er tidspunkt Hovervej – som vi fulgte ca. 1 km til Kvindhøjene; disse stammer fra bronzealderen. Højene er beklædt med lyng og var et smukt syn lige nu. Mange af vandrerne gik op på toppen og nød udsigten derfra.
Fra Kvindhøjene gik vi langs en smal sti gennem Bratbjerg Hede og senere Hover Ådal til shelterne som ligger under en km. før Lyngsmosefæstningen. Her var det tid til den store pause. Efter pausen sluttede vi turen ved Lyngsmosefæstningen, som stammer fra Jernalderen (Lyngsmose er en af to kendte befæstede landsbyer i Danmark fra Jernalderen. Vandreturen sluttede her.
Vandrere som havde flere km. i benene, fik tilbud om, at gå en mere direkte vej tilbage (ca. 6  km) og det var der 7 som gjorde – resten kørte tilbage til Hee i de biler, som stod klar ved fæstningen.

Stor tak til turledere Irene Oxfeldt og Lis Meldgaard Nielsen for en dejlig afvekslende tur.

Her kan der læses mere:
Ringkøbing-Skjern Museum om Lyngsmosefæstningen
Slots- og Kulturstyrelsen om Kvindhøje

 

 

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her