Toptur til Bovbjerg Fyr

30 vandrere var med på toptur til Bovbjerg Fyr

DVL vandretur - toptur til Bovbjerg Fyr -Tilbageturen er lige startet.

Tilbageturen er lige startet. Foto: Jim Lange

Maries turbeskrivelse:
4. oktober samledes vi ved Høfde Q til det der skulle have været topmøde med flere foreninger, masser af vandrere og pressens bevågenhed. Coronaen havde imidlertid blandet sig og reduceret begivenheden til en lokal topvandring hvor vi skulle passe på ikke at være for mange og ikke blande os med andre foreninger.

Men DVL´s medlemmer er ikke sådan at slå ud. 30 mødte op. Vi undgik byger da de trak nordover og med tiden fik vi solen at se og vinden havde lagt sig. Perfekt vandrevejr! 11km mest på strand med undtagelse af strækningen Trans Ferieby til Bovbjerg Fyr på ud vejen. Hele turen var præget af pragtfuld udsigt over land, hav og himmel.

Første korte hvil til benene fik vi ved Trans kirkes (Minlandsby om Trans kirke) borde og bænke. Næste stop var ved sidste istids linje, som delte Jylland op i det landskab vi kender i dag. Anne Marie fortalte flot om istidernes betydning for landskabet. (lex.dk om Danmark – landskab og dannelse).

Så kom vi til Bovbjerg Fyr (bovbjergfyr.dk) hvor vi i grupper på 10 fik lov til at gå op og nyde udsigten over hav, land og Ferring sø. Det var godt solen skinnede, så var det ikke så svært at vente på hinanden. Nu var det madpakke tid og den blev indtaget på bænkene og i græsset på skrænten med udsigt over havet og hvor vi kunne vinke til Holstebro afdeling, som nu var på vej op til fyret.

Så gik det ad den lange trappe ned til stranden og tilbage til Høfde Q. Ved Dybe Å´s udløb så vi hvordan den, på noget af stranden rørlagte Å, efter nattens voldsomme regn dannede springvand ved udløbet til havet.

Stor tak til Anne Marie, Henny og Marie for en flot og spændende toptur.

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her.