Stråsø Plantage

2 fyldte hold á 25 fik en super tur i Stråsø Plantage, med hver deres startsted, som reglerne er lige nu. Området byder på flot natur i varieret landskab og da dagen bød på dejligt solskin og god vandretemperatur, så kunne det ikke blive bedre.

DVL vandretur - Stråsø Plantage. Tak for turen ved Badesøen

Tak for turen ved Badesøen. Foto: Jim Lange

Startstederne var fra Badesøen og fra Gosmer Bro. “Se samtlige billeder” er fra begge ture.

Lidt fra Maries talepapir:
Velkommen. Endelig er vi sluppet ud i det fri igen. Dejligt! Rådene om afstand er nemme at overholde i dag. De meste af vandringen foregår på brede skovveje.
Vi går i Stråsø Plantage i dag. Et område som blev opkøbt af staten begyndende med Stråsøgård i 1891 og fortsatte helt op til 1940, hvor det opkøbte areal udgjorde 3300 ha. Der blev plantet for at standse sandflugten og plantagedriften gav under besættelsen arbejde til en del arbejdsløse, som så blev fri for at arbejde for tyskerne.
Jeg går foran og Ellen danner bagtrop. Første lille stop bliver ved Nørre Vosborgs hede. Frokostpause på Lærkehøj.
God tur!
Skovbjerg Bakkeø på Nørre Vosborgs hede. Før var her skov, men i 2012 fældede naturstyrelsen omkring 8 hektar skovfyr for at udsigten og heden igen kan få lov til at blomstre. Og så kan vi se de 4 gravhøje som sandsynligvis stammer fra bronzealderen.
Egekrat langs Lilleåen er rester af den naturskov som formodentlig har dækket det meste af Vestjylland tilbage i tiden.
Lærkehøj. Her har efter sigende H.C.Andersen nydt den gode udsigt og er blevet inspireret til at skrive Jylland mellem tvende have. Dengang i 1859, var her få træer og i godt vejr kunne man se Vesterhavet.
Vi fandt en vindsleben sten som kaldes Gåsebryst. Poleret af fygesand under sidste istid.

Stor tak til turlederne Merete, Henning, Ellen og Marie der gjorde det muligt med 2 ture.

Stråsø Plantage 070321

Fra turen i 2020 er der link til ”Naturstyrelsen” om Stråsø Plantage og til ”Højskolesangbogen” om Jylland mellem tvende have.

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her.