Mourier Petersens Plantage og grusgraven

28 vandrere var med på en fin og varieret tur i godt vandrevejr og i et område der var nyt for de fleste

DVL vandretur 090422. Mourier Petersens Plantage og grusgraven. Turen rundt langs det tidligere grusgravningsområde.

Turen rundt langs det tidligere grusgravningsområde. Foto: Anne Marie Gammelager

Marianne bød velkommen til en vandring i Mourier Petersens Plantage og fortalte bl.a. om hans indsats som hedeopdyrker og oplyste at der står en sten med hans navn i Kongenshus mindepark.
Turen gik ad veje og stier i skoven og der blev holdt en formiddags/kaffepause ved den hyggelige lille sø i skoven og her bød turlederne på en Dr. Nielsen/Ingefær shot.
Derefter skulle hovedvejen passeres for at komme over til området med grusgraven. Her blev der gået på en del af den tidligere Drivvej og derefter videre til området hvor Schæferhundklubben har deres træningsbaner og klubhus. Klubben havde givet lov til at der måtte siddes udenfor klubhuset og benytte deres borde og bænke til madpakkespisning – så fint!
Derefter rundt langs det tidligere område for grusgravning og over til det nu aktive område og videre bagom Aquatarium/vandbehandling hvor vi igen skulle passere hovedvejen. Turen gik ind ad Kartoffelvej, … flere havde spurgt … hvorfor hedder det Kartoffelvej? Marianne kunne berette om en tidligere kartoffelbehandlingsfabrik på stedet. Herefter retur til udgangspunktet, Hede Danmarks p-plads med tilhørende bygninger.
Marianne på Facebook om turen

STOR tak til Anne Marie og Marianne en veltilrettelagt og varieret tur i et område der var ny for de fleste og for Mariannes fortællinger undervejs.

Måske vil du også se dette:
hdseed.dk om Mourier Petersens Plantage
dbrs.dk bl.a. om ejerskab af Ølstrup Grusgrav
aquatarium.dk om vandværket aquatarium
rksk.dk om drivvejen

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her.