Grænsetur lørdag
Lørdag 19. juni byder DVL Sønderjylland på en vandretur på otte kilometer langs den dansk-tyske grænse i Niehuus Tunneldal og rundt om Niehuus Sø.

Lørdag 19. juni byder DVL Sønderjylland på en vandretur på otte kilometer langs den dansk-tyske grænse i Niehuus Tunneldal og rundt om Niehuus Sø.
Sønderborg er Danmarks jugendstil-by. Her er der flest bygninger fra perioden i starten af 1900-tallet der er præget af denne stilart. Tag på en bytur rundt i byen med start ved Skt. Marie kirken og slut ved Sønderborg slot.
Billederne fra vores ture i 2021 er samlet for de enkelte ture i et album. De mange albummer optræder derfor som en fortælling over de enkelte ture.
Denne vandretur på blot 13 kilometer går gennem de mest udbredte landskabstyper i Jylland, der blev dannet af gletsjere og smeltevandstrømme fra istiderne for flere hundredetusind år siden.
Byen Tønder nævnes første gang i 1130 af den arabiske geograf Al-Idrisi. Han har beskrevet byen ”Tundira” som en ankerplads, beskyttet mod alle vinde og omgivet af bygninger. Oplev byen og omegnens landskab på Tønderstierne der en samling på 10 stier.
Hærvejen krydser Gejl Å her ved Bommerlund. Hvis den skulle følge vandskellet så skulle vejen slå en mægtig bue ind om Kværs og Tørsbøl. I Bommerlund plantage er der rig mulighed for at vandre på stier og skovveje.
Helgoland ligger ca. 70 km ude i Nordsøen, og har så meget at byde på af natur, fugle, sæler og historie at den er uundgåelig for en vandrer i DVL Sønderjylland. Tag færgen fra havnebyen Büsum lidt syd for Ejderdæmningen.
I 1982 blev et stort område på den østlige del af Løjt Land fredet for at bevare de landskabelige og kulturhistoriske værdier. Især de levende hegn, der danner rammen om de mange løkker, var bevaringsværdig.
De tidligste kort fra 1600- og 1700-tallet viser, at der var skov her i området. Og med stor sandsynlighed har de stejle bakker og skrænter været skovdækkede lige siden den seneste istid.
Der er et utal af stier i skoven parallelt med Gendarmstien.