Gløgg tur i Hannenov og Oustrup skove

Lolland-Falster gruppens gløggtur i Hannenov skoven

Den 27. November var vi på Gløgg tur.

Juletur med gløgg og æbleskiver i Hannenov skov. Niels Jørgensen guidede os på en ca. 10 km lang tur rundt i skoven, hvor vi så på hvad skoven havde at byde på.

Vi startede, som ved tidligere ture i området, ved Virkethus, og gik i skovkanten til vejen der går ned til Borremosen, som vi var tæt på, men ikke nede ved. Vi fortsatte gennem skoven til hestetrailer p-pladsen. Herfra gik vi ad vejen til “Pandekagestenen”. En meget stor granitblok, hvori der er indhugget en mindetavle for skovbetjent Bjerregaard, rejst af hans taknemmlige medarbejdere. Vores videre tur rundt i skoven bragte os forbi rester af gamle volde, som skulle holde bøndernes dyr inden for det område, hvor de måtte være, en langdysse fra bondestenalderen og en masse broncealder høje. Vi krydsede et par veje og kom til sidst frem til Langemose hus, hvor Poul Erik, Kirsten og Hanne havde sørget for varm gløgg og lune æbleskiver til alle. Da frokostpakker, gløgg og æbleskiver var indtaget, gik vi det sidste lille stykke tilbage til Virkethus. På vejen passerede vi forbi resterne af voldanlægget “Falsters Virke” fra middelalderen. Det er dette voldanlæg (virke), som har givet navn til landsbyen Virket, og dermed i nyere tid til Virkethus, som er et ældre skovløberhus, som nu ejes af Guldborgsund kommune, og fungere som en slags forsamlingshus. Huset kan lejes af kommunen, når det ikke bruges af de faste brugere.

Vi tog afsked og takkede for turen, som også denne gang foregik i fint vejr, men med begyndende regn ved slutningen.