Denderup Vænge

Denderup Vænge er et af vandrernes yndlingssteder. Det skyldes især den spændende og dybe kløft langs Brødebækken - og Skovtårnet.
Anbefalet af turleder Karen Schmolke

Skovtårnet Denderup Vænge. Foto Karen Schmolke

Skovtårnet i Denderup Vænge. Foto Karen Schmolke

Denderup Vænge er et af vandrernes absolutte yndlingssteder. Det skyldes især den spændende og dybe kløft langs Brødebækken og Skovtårnet. Begge steder er obligatoriske på en vandretur.

Brødebækken er kvalificeret som vandløb i bedste klasse. Det betyder, at man ikke må gribe ind med naturpleje på nogen måde. Træer, der falder ned i løbet, får lov at blive liggende og lave opstemninger. Det kan man forvisse sig om, når man følger bækken på toppen af den dybe og stejle kløft. Det siges, at Gøngehøvdingen gemte sig i kløften under svenskekrigene. (Kilde: Verner L. Carlsen, Susåen – fra kilde til havstok)

Fra toppen af Skovtårnet ved Camp Adventure har man en fantastisk udsigt ud over hele Sydsjælland. Platformen øverst i Skovtårnet befinder sig 135 meter over havets overflade og er det højest tilgængelige punkt på Sjælland. Herfra kan du se 25 km ud over det sydsjællandske landskab.

Trætopbane. Foto Karen.schmolke

Stien går langs Camp Adventure Klatrepark, og man kan se klatrere komme svævende forbi oppe under trætoppene. Bemærk, at det ikke er tilladt at færdes på Camp Adventures boardwalks uden at have købt billet til Skovtårnet.

 

Der er flere indgange til en tur i Denderup Vænge, bl.a. P-plads i skoven overfor Denderupvej 32, 4690 Haslev, p-plads i Skoven på Hestehavevej eller Boserup rasteplads på Næstved-Rønnede landevejen.

Kort over Denderup Vænge

Du kan også gå Benny Pedersens tur med start fra Boserup rasteplads på Næstved-Rønnede landevejen. Turen er på ca 11 km og kan findes på ViewRanger ved at søge efter Shortcode: kschm0003

Turen kan også hentes på Topo GPS under navnet “Boserup og Denderup Vænge”