Tase Mølle/Røde Hus – Kastrup Dyrehave

Røde Hus og Kastrup Dyrehave - Min første tur
Anbefalet af turleder Elsebeth Håkonssen

Balancekunst. Foto Karen Schmolke

Balancekunst. Foto Karen Schmolke

River crossing. Foto Karen Schmolke

Turen starter ved Røde Hus Naturinstitution, der tidligere var et Traktørsted, og hvor der om sommeren blev opført dilettant som “En søndag på Amager” og “Landmandsliv”, går via Susåleden til Bækken, hvor der nu er lavet en plankebro over.

 

Vi følger skovvejen og har udsigt til Tystrup Sø, der har en dybde på 23 meter. Inde i skoven kan man se Grundtvigdyssen, som er ca. 56 m lang og 5-7 m bred. Grundtvig og hans ven Molbech besøgte dyssen i 1808, og Grundtvig skrev efterfølgende et digt herfra. I Dyrehaven er et indhegnet område hvor man kan være heldig at se en flok dådyr. Ligeledes har Næstved kommune i 2017 udsat 25 voksne løvfrøer i Dyrehaven. Turen kan fortsættes på den anden side af Rejnstrupvej og vandre i Knurrevang og Kastrup Overdrev. Turen er på ca. 10 km.

Kort over Kastrup Dyrehave, som du kan kopiere og printe

Ruten kan også findes på ViewRanger ved at søge efter Shortcode: kschm0002

Grundtvigsdyssen. Foto Karen Schmolke
Grundtvigsdyssen. Foto Karen Schmolke