Corselitze Østerskov med udgangspunkt fra havnen i Hesnæs.

Corselitze Østerskov med Hesnæs havn, Ørnehøj, Hestehoved fyr, skansen "Batteriet" og "Præstestenen".
Cirke 11 km vandretur.

Anbefalet af turleder Steen Henriksen.

Corselitze Østerskov med udgangspunkt fra havnen i Hesnæs.

Der er i denne skov rigtig mange muligheder for gå- eller vandreture af forskellig længde. Der er skoven mange afmærkede stier og veje, og mange ruter er markeret med gult på træerne.

Ørnehøj

Der er mange spændende ting at se undervejs. Straks når man går ind i skoven via Bagerstevej er en lille sti skiltet med vejen til Ørnehøj. Ørnehøj er en langdysse fra Bronzealderen, og udgravet formentlig af Frederik 7. medens han endnu var kronprins. I den største af randtenene er indhugget en krone og bogstaverne F C C, som menes at stå for Fredrik Christian Cronprinds. Går man herfra ud mod kysten kan man ad små stier gå på toppen af klinterne langs kysten og kommer så frem til det lille fyr på Hesthovedet, som er Falsters østligste punkt.

 

 

Batteriet

Fortsætter man ad stien mod nord kommer man på et tidspunkt frem til “Batteriet”, et lille skanselæg anlagt og benyttet i perioden 1807 – 1814 (Englandskrigene) til bekyttelse af indsejlingen til Grønsund. Anlægget har været udstyret med 6 kanoner, men aldrig været i kamp. Dog formodes det at de udstationerede soldater har drevet kapervirksomhed under Englsndskrigene.
Ved skansen ligger et lille gulstenshus, lidt tilbagetrukket fra kysten, med et græsningsstykke foran. På huset sidder en mindetavle for dansk-amerikaneren Peter L. Jensen, som tilskrives at have opfundet højttaleren.

Præstestenen

Fortsætter man videre mod nord kommer man frem til et sted hvor klinten nærmest er ophørt, og en skovej fører ned til stranden. Går man nu ad denne vej ind i skoven kammer man frem til endnu et Bronzealderhøj “Præstestenen”. Hvorfra dette navn stammer ved jeg ikke, men flot er den i sit forfald.

I skoven findes i øvrigt mange andre gravhøje.

Man kan nu gå ad skovejene tilbage til Hesnæs havn og turen vil have været på ca 11 km.