Kragenæs, Dodekalitten og Torrig Skov

Dodekalitten, Glentehøj, Ravnsborg borgruin og Torrig skov. Flot udsigt over smålandshavet og øerne.

Anbefalet af turleder Bente Loldrup.

Start turen ved Kragenæs Havn.
Gå til venstre gennem Klinkeskoven til Dodekalitten, nyd udsigten og musikken.Gå til (og ind i) Glentehøj, skilt viser vej.
Følg Glentehøjvej til Ravnsborgvej og drej til højre. (Hvis du vil gøre turen længere, så drej til venstre og gå til enden af vejen, hvor resterne af borganlægget Ravnsborg ligger).
Fra Ravnsborgvej drejes til højre ad Møllelungsvej og til højre ad Kragenæsvej. Gå til venstre ad grusvej ind til Torrig Skov (er også en indkørsel til huset halvvejs).
I skoven drejes ad første sti til højre ned til kysten. Der ligger en spejderhytte og et beboelseshus. Gå til venstre langs kysten og nyd udsigten til Fejø, Skalø og Rågø. Når Charlottehøj passeres, så kast et blik på højens jordlag fra kystsiden, de er tydelige, fordi havet har “spist” en del af højen.
Stien langs kysten ender og man drejer naturligt til venstre og kommer op på hovedstien. Drej igen til venstre og følg stien tilbage til skovens indgang ved Kragenæsvej. Drej til venstre tilbage til Kragenæs. Gå en lille tur i de små gader, find Færgemandens hus f.eks. og den gamle station hvor Nakskov-Kragenæs jernbanen endte.
Stien kan findes på Viewranger/Outdooractive: Søg i appen efter Dodekalitten eller short kode: BLKDT0001