Glænø – en overset perle

Glænø er en naturperle, som ligger mellem Basnæs Nor og Karrebæksminde Bugt.
Anbefalet af turleder Henning Andreasen

Skrænterne Glænø. Foto Karen Schmolke

Skrænterne Glænø. Foto Karen Schmolke

Glænø er forbundet med Sjælland med en 100 m lang dæmning. Øen er et udpræget landbrugsland med gårde, der er samlet midt på øen. Mod nord er der skov, ligesom der også er noget skov mod syd. Mod syd er der flotte stejle skrænter og gode bademuligheder.

På både vestsiden og østsiden af øen er der fed, nemlig Vesterfed og Østerfed. Tidligere kunne man på Østerfed gå næsten helt ned til Bisserup Havn. Det kan man ikke længere, da der for en del år siden er sket et naturligt gennembrud af feddet.

På stranden mod syd er der langt mellem vandrere og badegæster, hvilket giver et indtryk af, at man har opdaget et hemmeligt sted, som ikke mange kender. Glænø kan besøges hele året rundt. Hver af de fire årstider giver mulighed for gode oplevelser.

På Glænø har du mulighed for at vandre en meget smuk tur. Du kan vandre på stranden, gennem skov og i vådområder med græssende får. Fra skrænterne på sydkysten af øen kan du bl.a. se til Karrebæksminde.

Turen er på 11 km og starter fra den lille P-plads ved dæmningen på øen. Den kan downloades fra ViewRanger under Short Code kschm0004

ViewRanger kort Glænø