Lolland-Falster rundt indledt.

Søndag den 7. august kom vi endelig i gang med ”Lolland-Falster rundt”.

Søndag den 7. august kom vi endelig i gang med ”Lolland-Falster rundt”.  41 forventningsfulde personer var mødt op ved ”Rampen” (P-pladsen ved Albuen), til første etape på19 km. Vi samledes i nogle biler og kørte til cirkuspladsen i Nakskov. Herfra gik turen så forbi de gamle skibsværftsbygninger og Vestas. Videre ad digerne, som beskytter de inddæmmede områder mellem de tidligere øer langs Nakskov Fjord, ud til Langø, og sluttelig fra Langø tilbage til Rampen. Vi gik turen i fint vandrevejr, kun med få lette byger.

Undervejs på turen fortalte Kirsten om Nakskov før og nu, om Skibsværftet og H. N Andersen, om dæmningerne, og øerne som blev til fastland. I Langø om kirken, og om at Poul Hagen havde levet sine sidste år i Langø, og vi så hans gravsted på Langø kirkegård.

Næste etape af turen kommer til at foregå lørdag den 27. august 2022, hvor vi skal gå fra Rampen til Gloslunde strandvej ved Hummingen. Igen skal vi mødes ved målstedet og samles i nogle biler for at køre til startstedet.

Turen kan findes i Outdooractive som “1.etape af Lolland-Falster rundt“, eller ved at hente GPX-filen “t248818813_1. etape af lolland.gpx” til din tracking enhed.

41 vandrere på rad og række på vej mod Albuen.

Frokost ved havnen i Langø.