Turen går til Danmark, Færøerne og Grønland

Dette er en rigt illustreret introduktion til oplevelser og seværdigheder i hele kongeriget i coffee table-format. Forfatteren Maria Kornkamps bog er glimrende oversat fra den tyske originaludgave af Trine Blak Kosteljanetz.

Turen går til Danmark, Færøerne og Grønland

En DVL-boganmeldelse af Steen Vestergaard.

I en blanding af billedværk, guide og kortbog med både bykort, Danmarkskort og ruteforslag for bilister er bogen en appetitvækker til at udforske Danmark som turist. Der er afsnit om Færøerne og Grønland, som i glimt viser, hvad der er at opleve i disse to så anderledes dele af rigsfællesskabet.

Bogen er opdelt efter landsdele med både historiske og kulturelle beskrivelser af de væsentlige byer. Områder som fx øen Fur i Limfjorden, slotte, borge, oplevelsesparker og naturseværdigheder som Bulbjerg i det nordjyske.

De 4 ruteforslag for motoriserede turister virker noget tilfældige og 35 sider med et danmarkskort i 1:290.000 klares for de fleste i dag meget bedre med Google Maps på telefonen.

Der er et indeks til at finde kortdestinationer, og Mønsted dukker fint op; men man leder forgæves efter kalkgruber. Helt sidst i bogen er der et to siders register med henvisninger til hver af de ca. 350 enkeltbeskrivelser af emner som Klitmøller (s. 30), Kitesurfing (s. 71), Kniplinger (s. 74) eller København (s. 142 ff.).

En lækker turistguide

Som en del af den efterhånden snart 70 år gamle ”Turen går til…”-serie skiller denne bog sig meget ud. Den ryger ikke med i håndbagagen eller rygsækken eller bliver slidt i laser ved en byvandring, hvor du lige skal finde alle de gode steder.

Den minder på alt for mange områder om de lækre turistguider, som hvert år udgives af alle de regionale udgaver af VisitDenmark – bare uden alle de praktiske oplysninger.

For mig som ivrig vandrer er der ingen konkrete råd og vejledninger til ruter eller særlige oplevelser, og det trækker en hel del ned i vurderingen. Billederne og beskrivelserne i bogen er glimrende til at understøtte fortællingen om dine spændende oplevelser og de interessante steder, du har besøgt.

Får plads i reolen

Jeg forstår ikke, at Politikens Forlag har valgt at forstyrre ”Turen går til”-konceptet med sådan en gang turistbrochure. Men det er da i bedste fald en udgivelse, som egner sig til at stå på den hylde i reolen, hvor du gemmer turistguider, pjecer og andet materiale, der hjælper dig med at finde den næste skønne destination for en vandreferie i Danmark.

Af Steen Vestergaard
Turleder og bestyrelsesmedlem, DVL Nordsjælland


Turen går til Danmark, Færøerne og Grønland

Forfatter: Maria Kornkamp
Titel: Turen går til Danmark, Grønland og Færøerne
Omfang: 320
Forlag: Politikens Forlag
Pris: 250,00 kr.