Vandrernes Dag 2020 i Region Syddanmark

Kom på toppen med Dansk Vandrelaug. Den 20. september fejrer vi Vandrernes Dag og holder åbent hus, så du ganske gratis kan gå med på vores guidede vandreture. Tag med på tur i Region Syddanmark.

Lyshøjen ved Esbjerg.

Vandrernes Dag 2020 går med temaet På toppen med Dansk Vandrelaug. Det er din genvej til at komme på toppen i et år med mange udfordringer.

Tag gratis med på Vandrernes Dag
Det gør dig godt!

– Jeg glæder mig, hver gang vi skal ud og vandre sammen. Især i disse coronatider er det værdifuldt at komme ud under åben himmel, langt væk fra hjemmets fire vægge.

– Snakken går på kryds og tværs iblandt nye og gammelkendte vandrevenner, og i år får vi jo masser af opture og højdepunkter med i købet, siger Christian Lauritzen, turleder og formand for Gentofte Afdeling.

Her byder Esbjerg, Kolding, Fyn og Sønderjyllands afdelinger velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Nogle turtitler ender med en meterangivelse, som markerer rutens højeste punkt målt i meter over havet (moh).

Toptur for hele familien til Mågehøjen

Mødestedet er på p-pladsen over for Blue Water Dokken ved Mågeparken i Esbjerg kl. 10. Bedsteforældre, forældre og børn – alle er velkomne, når vi skal ud på 5 km gennem Strandskoven, op over Mågehøjen (eller rundt om Mågehøjen, for dem, der ikke kan lide højder) og igennem Vognsbølsparken. Turen slutter ved legepladsen i Vognbølsparken.

Toptur til en af Esbjergs højdepunkter: Lyshøjen på 55 m

Mødestedet er på p-pladsen over for Blue Water Dokken ved Mågeparken i Esbjerg kl. 10. Vi vandrer 18 km i det ellers flade landskab i og omkring Esbjerg, vil vi på Vandrernes Dag bestige 1 af de højeste menneskeskabte toppe i Esbjerg og nyde udsigten 360 grader. Turen slutter, hvor den begyndte.

Stenderuphalvøen/Skamlingsbanken – 113 m

Mødestedet er Skovriddergården, Stenderup Midtskov, Mørkholtvej 5, 6092 Sønder Stenderup klokken 9.15. Stenderup HalvøRåd, Bevæg–dig-for-livet, Kolding Kommune, Naturpark Lillebælt og DVL Kolding er gået sammen om denne vandreevent for at tilbyde en helt speciel naturoplevelse langs Kolding Fjord og Lillebælt. Du kan enten vælge en kort på 7 km eller de 16 km langs kysten, gennem de store skove, over åbent land og slutter ved historiske Skamlingsbanken. Turen slutter, hvor den begyndte.

Skeldevig – Vandrernes dag på Broagerland 2020 – 17 m

Mødestedet er p-pladsen ved Nette Jensen Aktivitets- og Kulturhus, Midtballe 1, Skelde, 6310 Broager. Den 8 km lange Tur starter i det gamle Skelde over Overballe ud mod Skelde Vig. Langs Skelde Vig går vi over moser, vand og “sager” op til Skrækkehøj. Turen slutter, hvor den begyndte.

Svanninge Bjerge og Sundet

Mødestedet er Restaurant Skovlyst, Odensevej 169, 5600 Fåborg kl. 10. du kan enten gå med på 10 km til Kaleko Vandmølle og Sundet eller en 15 km lang tur til Svanninge Bjerge og til Arreskov Sø. Turen slutter, hvor den begyndte.Gå med på Vandrernes Dag 2020

Vandrernes Dag i hele landet

Vandrernes Dag 2020 i Region Midtjylland
Vandrernes Dag 2020 i Region Nordjylland
Vandrernes Dag 2020 i Region Sjælland
Vandrernes Dag 2020 i Region Hovedstaden

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskabet, langs vandet og i byer. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor den medbragte kaffe/te og mad/mellemmåltider bliver fortærret.

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen ligeledes er garant for godt selskab.