Vandrernes Dag 2022 i Region Midtjylland

Hvad siger du til en gratis guidet vandretur i godt selskab? Den 3. søndag i september inviterer Dansk Vandrelaug traditionen tro alle ud i naturen på Vandrernes Dag. Ses vi den 18. september?

Vandrenes Dag i Holstebro går til Vandkraftsøen.

Vandrenes Dag i Holstebro går til Vandkraftsøen.

Vandring giver grøn energi! Og Dansk Vandrelaug byder velkommen til nye og gamle vandrere på den årligt tilbagevendende Vandrernes Dag den 18. september.

DVL’s 21 afdelinger deler de mange glæder, der er ved at vandre i flok på ture, som alle er gratis for gæster på Vandrernes Dag. En rutineret turleder guider dig trygt igennem landskabet, så du blot skal følge det gode selskab.

Sæt kryds i kalenderen, for her byder Ringkøbing-Skjern, Horsens, Viborg, Aarhus, Herning-Ikast, Silkeborg og Holstebro afdelinger velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Skjern med vandhaverne (15 km)

Mødestedet er Aldi Bredgade 132A, 6900 Skjern, kl. 10. Vi vandrer fra Aldi langs den gamle landevej – Lyager – Marup – Vandhaverne i Skjern.

Tur ved Nørrestrand (kort tur – 5 km) TILMELDNING

Mødestedet til Forum Horsens, Langmarksvej 53, 8700 Horsens, kl. 13. Dejlig vandretur på brede stier. Varieret landskab med planter og fugle. Velegnet til klapvogne og barnevogne. Roligt tempo.
Bemærk, for at deltage skal du tilmelde dig senest et døgn før afgang via linket herover.

Nørrestrand Rundt (lang tur – 13 km) TILMELDING

Mødestedet til Forum Horsens, Langmarksvej 53, 8700 Horsens, kl. 13. Nørrestrand er en tidligere havarm af Horsens Fjord. Området er fredet og har et varieret landskab med et rigt plante- og fugleliv.
Bemærk, for at deltage skal du tilmelde dig senest et døgn før afgang via linket herover.

Lynderup Hage ved Hjarbæk Fjord (11 km)

Mødestedet er Lynderup Kirke, Skovvej 20, 8832 Skals, kl. 10. Vi vandrer i området omkring den smukke herregård Lynderupgård, som ligger på næsset Lynderup Hage, der rækker ud i Hjarbæk Fjord. Turen foregår hovedsageligt på markveje, grusveje, trampestier og græs.

Omkring Randers – Romalt Enge og Fjordstien (16 km)

Mødestedet er Randers Busterminal, Dytmærsken 12, 8900 Randers C, kl. 9.45. Med udgangspunkt fra Randers Busterminal krydser vi Gudenåen og vandrer en rundtur på sydsiden af Randersfjord. På turen går vi både i engene på digerne langs fjorden og i Romalt Bakker, der dels en skov, dels gamle grusgrave i et flot kuperet terræn. Her går vi på de anlagte gangstier. Der er gode udsigtspunkter i bakkerne. Medbring noget at drikke og spise.

Skovene syd for Aarhus (10 km)

Mødestedet er Bus 18-endestation ved Moesgaard kl. 13. En spændende tur i istidslandskabet syd for Aarhus med både skov og strand. Vi vil gå ad både store og små stier, se spor af fortidslevn, opleve lidt af istidslandskabet, ligesom vi vil holde en pause på stranden, hvor det vil være muligt nyde den medbragte kaffe.

Ørnsø og Vesterskoven (12 km med mulighed for at gå fra tidligere)

Mødestedet er Silkeborg Bad kl. 10. Tag med os på Vandrernes Dag til Ørnsø og Vesterskoven. Vi går først rundt om Ørnsø, en tur på 3,5 km. Vi fortsætter så op i Vesterskoven. Her er der mulighed for at gå fra. Der er små stigninger undervejs op og hen til Frederiks den 7.s høj. I tilfælde af at Ørnsøstien er oversvømmet, laver vi en sløjfe oppe i Vesterskoven. Så man kan gå fra.

Vandrernes Dag i Holstebro (10 km)

Mødestedet er Tvis Møllevej 13, 7500 Holstebro kl. 10. Vi opfordrer aktive vandrere i og omkring Holstebro til at komme med os på tur. Fra Tvis Mølle går vi en smuk vandretur ved Vandkraftsøen og Storåen. Der inviteres efter turen på sandwich, hvis du har tilmeldt dig på forhånd.

Find samtlige Vandrernes Dag-ture her

Vandrernes Dag 2022

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskab, langs vand og i by. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor den medbragte kaffe/te og mad/mellemmåltider bliver fortæret.

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen er garant for godt selskab.

Husk

Gode sko eller støvler, som er gået til. Medbring vand, snacks og kaffe/te – og en madpakke, hvis turen foregår over flere timer. Tjek vejrudsigten, om du har brug for vandtæt eller vindtæt påklædning.


Få et regionalt overblik over de mange andre gåture her: