Vil du med ud at fejre Vandrernes Dag på søndag?

Alt godt kommer til den, som vandrer. Er du nysgerrig efter, hvad det kan betyde for dig, er Vandrernes Dag på søndag, den 15. september, en oplagt mulighed for at prøve det sunde koncept af på egne fødder.

Vandring i Trehøje i Mols Bjerge. Godt for krop og sind. Foto: Helle Mortensen

Vi går på marker, stier og veje - langs hav, fjorde og søer, og vi har godt humør med i rygsækken. Foto: Helle Mortensen

Vi fejrer den årlige Vandrernes Dag for 29. gang den 15. september. Med 53 gratis ture fordelt i hele landet er der masser af muligheder for at komme helt tæt på vores dejlige natur og få godt selskab med i købet.

Sund motion og godt humør i naturen, det får du også, når Dansk Vandrelaugs erfarne turledere fører dig sikkert rundt i landskabet. De har gået turen før og holder passende pauser undervejs, hvor du får lidt at vide om det, I passerer. De søger også for at tempoet passer til alle.

Vi er som regel mange med på turene, så du kan altid finde en, du snakker godt med. Din mad og drikke sørger du selv for. Tag blot et kig på vejrudsigten, inden du tager hjemmefra, så tøjet kan modstå vind og vejr.

Klik på kortet og se nærmere på alle Vandrernes Dag-turene.
Klik på kortet og se nærmere på alle Vandrernes Dag-turene.

Smittende og godt selskab

Alt godt kommer til den, som vandrer. Sådan lyder et gammelt ordsprog, når det forklædes i fornuftigt tøj og solidt fodtøj. Det er nemlig sundt at vandre for både legeme og sjæl.

I en DR-udsendelse kunne man i juni se, hvordan tre kvinders sundhed blev markant forbedret af en daglig gåtur i raskt tempo.

– De her kvinder har fået både fysisk og mental sundhed. De har tabt sig op til 10 kilo i vægt, de har øget deres kondition, forbedret deres blodsukker – en af dem er gået fra prædiabetes til ingen tegn på diabetes og to af dem har fået normaliseret deres kolesterol, siger leder af Center for Aktiv Sundhed, professor Bente Klarlund Pedersen i tv-programmet.

Mangler du inspiration til at komme ud at gå, så er Vandrernes Dag en oplagt mulighed – her får du masser af godt selskab med på turen, og så er det ingen sag at gå en tur.

Turene på Vandrernes Dag på søndag varierer i længde, men flertallet er omkring 10 km. Vores erfarne turledere tilpasser tempoet, så alle nyder turen.

Se alle Vandrernes Dag-turene på kortet

Eller kig på regionsoversigterne her:

Vandrernes Dag i Nordjylland
Vandrernes Dag i Midtjylland
Vandrernes Dag i Syddanmark
Vandrernes Dag i Sjælland
Vandrernes Dag i Hovedstaden

Vandrernes Dag 15. september 2019 Gå dig sund - lev længere

Læs også:
Gå dig sund – Lev længere

Velkommen udenfor på Vandrernes Dag

Kender du Nordsjællandsruten?

 

 

 

 

Af Camilla Dam