Vandring i Sydfrankrig – med Nice som base

Efter 2 ugers vandring - for 6. gang ved rivieraen - i december 2017, vil vi gerne dele vores erfaringer og begejstring for området med andre vandrere.

Niels Bo Rasmussen på vej op fra Cap du Dramont. Foto Jytte Bo Rasmussen.

Ønsker man at ankomme til den franske riviera til fods, ja, så tager man bare et fly til Genève og går derfra over de franske alper ad den 700 km lange vandrerute GR5 til Nice! Voilà, bonne route!

Heldigvis er der fly både fra København (fx Norwegian) og nu også fra Aarhus/Tirstrup (SAS) til Nice. Med start i Nice er den franske riviera (Côte d’Azur) et eldorado for vandrere (og kunstelskere). Det er nemt, billigt og utrolig smukt.

Hvor skal vi sove i nat?  

Man kan leje en lejlighed – helst tæt på byens centrum – Place Masséna nær vandet eller i den gamle bydel Vieux Nice. Det er nemlig her busstoppestederne er, og det er vigtigt! Busserne (Lignes d’Azur) der kører langs kysten og op i bjergene koster 1,50 euro, og de er virkelig ideelle at kombinere med vandreturene.

Mulighederne for vandreture er mange. Tag bus 100 langs kysten østpå til Villefranche-sur-Mer, Monaco og evt. Menton. Et tip er, at du skal huske at sætte dig i højre side af bussen fra Nice med udsigt over havet. Turistbureauer er generelt meget hjælpsomme med materiale (også på engelsk) til vandreture fra deres by.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Klik på billederne og kom endnu tættere på Jytte og Niels’ ture i Sydfrankrig:

Besøg Cap d’ …

Du kan også tage bus 81 til St. Jean-Cap-Ferrat og gå rundt om halvøen. Det er en meget flot tur. Også andre “cap” kan anbefales, fx Cap d’Antibes og Cap d’Ail – og lidt længere væk fra Nice: Cap du Dramont med røde bjerge.

De skal dog alle undgås i stærk blæst. Man kan også komme helt til Cannes med bus, men her er toget noget kvikkere (og dyrere) – det samme gælder, hvis man skal til Cap du Dramont.

De maleriske bjerglandsbyer

Emner