En vandretur i Mols Bjerge med Dansk Vandrelaug.

En vandretur

De fleste af vores vandreture er endagsture. Vi har ture både på hverdage og i weekender. Flertallet foregår i dagtimerne, men i sommerhalvåret arrangerer vi også aftenture, hvilket giver en særlig stemning.

En vandretur kan være kort, mellemlang eller lang – du kan justere søgeresultaterne på længde i tursøgeren. Og indholdet i turene er meget varieret og mangfoldigt.

Endagsture er normalt gratis for medlemmer og koster 30 kr. for gæster.

De foregår som regel i naturen – i skoven og gennem små trampestier i åbent landskab eller langs søer, åer og kyster. Andre ture kan være byvandringer eller ture til små landsbyer eller til en stor seværdighed.

På de fleste ture vil turlederen fortælle om seværdigheder og andre oplevelser undervejs.

Vi holder som regel pauser, så der er tid til at nyde noget medbragt mad og drikke. På de korte ture er der én pause, og på de mellemlange og lange ture er der 2-3 pauser.

Vores ture giver således gode muligheder for at få store oplevelser og socialt samvær.

Medmindre andet fremgår af turbeskrivelsen eller der er særlige begrænsninger som corona-retningslinjerne angiver, møder du bare op til en vandretur på mødestedet, uanset om du er medlem af Dansk Vandrelaug eller ej.
Find en vandretur i dit nærområde på vores Danmarkskort

Sådan kommer du med

  • Find en tur her, mød op og gå med – mødestedet fremgår både i tekst og på kort på hver enkelt tur
  • På langt de fleste ture møder du bare op på mødestedet i god tid før starttidspunktet
  • Hvis turen kræver tilmelding fremgår det tydeligt af turannoncen

Husk

Gode sko eller støvler, som er gået til. Medbring vand, snacks og kaffe/te – og en madpakke, hvis turen foregår over flere timer. Et siddeunderlag er praktisk at medbringe. Tjek vejrudsigten, om du har brug for vandtæt eller vindtæt påklædning.

Sværhedsgrader

Nogle afdelinger angiver deres ture med sværhedsgrader. Det kan du læse mere om her.

Tilmelding

Hvis en tur kræver tilmelding på forhånd, benytter de fleste sig af dette tilmeldingssystem, som ved almindelige dagture åbner præcist 14 dage før turen sætter i gang. Nogle turledere foretrækker SMS- eller mail-tilmelding, men det vil fremgå af turteksten.

Her kan du finde anden inspiration til vandreture