Vandrere i Holmsland Klit smittet med vandreglæde. En vandrestier i Region Midtjylland. Foto Vagn Olsen.

De bedste vandrestier i Region Midtjylland

I Dansk Vandrelaug kender vi Danmarks bedste vandrestier og -ruter. Og den viden deler vi gerne. Her hjælper vi dig ud i vores natur på vandrestier i Region Midtjylland.

Lige meget, hvor du bor i Danmark, kan du sagtens tage på vandretur på egen hånd. Det gælder blot om at kende landets bedste vandrestier og -ruter. Og dem deler DVL med glæde sit overblik over.

DVL’s stiudvalg går aldrig af vejen for en god vandretur, og med deres liste er du godt på vej ud i Danmarks vidunderlige natur. Derudover deler turledere og medlemmer rundhåndet ud af gode vandrestier og vandreruter på hver enkelt afdelings hjemmeside.

DVL anbefaler:

Zoom ind og find de anbefalede stier i nærheden af dig på dette kort

Viborg Afdeling har samlet en skov af skønne vandretip kategoriseret som Tur på egen hånd. Her kan du fx komme på tur ved Kjællinghøl og Hjermind Skov, Karoline Amalies Høj eller en toptur på Hjarbæk Hjertesti blot for at nævne nogle få på den lange liste. Turlængden spænder mellem 3-17 km – lige til at gå til.

Silkeborg Afdeling fortæller om deres smukke område her.

Herning-Ikast Afdeling har fokus på nogle specielle områder, som er et besøg værd. Brunkulslejerne, Bølling Sø og Harrild Hede.

Ringkøbing-Skjern Afdeling fortæller indgående om den 160 km lange Vesterhavsstien, som er delt op i 13 etaper. Derudover kan du se en række anbefalinger til vandreture på afdelingens hjemmeside med ture på mellem 4-17,5 km.

Horsens Afdeling anbefaler bl.a. ture rundt om Bygholm Sø, langs Horsens Fjord, Nørrestrand og Bygholm.

Aarhus Afdeling har bl.a. udvalgt Molsruten som en anbefalelsesværdig turdestination.

KvalitetsstierneKvalitetstid på kvalitetsstier

Kvalitetsstier er vandrestier, der forløber i naturen langt væk fra trafikstøj og industriområde. Dansk Vandrelaug certificerer dem, og de indeholder en række gode oplevelser afhængig af tema.

Vil du være sikret særlig kvalitet, kan du tage ud på kvalitetssti Asmild, kvalitetssti Hald Sø, Stanghede; kvalitetssti Niels Bugge, kvalitetssti Mols Bjerge, Porskær eller kvalitetssti Mols Bjerge, Helligkildestien.

Kløverstier

kløverstier

Kløverstierne giver dig en god mulighed for at se byerne og deres omegn. De er ned til 2,5 km korte, hvis du blot går et enkelt af de fire ‘blade på kløveret’. Og hvert blad er forskellig længde, så du let kan forlænge din gåtur.

Find kløverstierne i Gudum, Nykøbing Mors, Lem, Skjern, Filskov, Engesvang, Nørreskoven Vejle, Søndermarken Vejle, Stouby, Hornsyld, Mols, Ebeltoft, Kolind, Grenå.

Naturstyrelsens stier

Logo

Naturstyrelsens turfoldere findes her.

Turfolderne specifikt til vandrestier i Region Midtjylland:  Himmerland | Kronjylland | Søhøjlandet | Vestjylland.

Andre stier

Oplev naturen fra Vilde Vidunderlige Danmark og se anbefalingerne til vandreruter.

Horsens Folkeblad: 11 bud på gode vandreture.

Spor i landskabet

Spor i Landskabet er vandrestier, der giver alle interesserede mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden. Find sporene i Midtjylland.

Kommunale stier

Vandreture i Herning og Ikast-Brande KommunerVandreture i Holstebro KommuneVandreture i Lemvig KommuneVandreture i Ringkøbing-Skjern KommuneVandreture i Skive KommuneVandreture i Struer KommuneVandreture i Viborg KommuneConny og Vagns hjemmesideOplev GudenåenVandreture i Favrskov KommuneVandreture i Hedensted KommuneVandreture i Horsens KommuneOplev Horsens FjordVandreture i Norddjurs KommuneVandreture i Odder KommuneVandreture i Randers KommuneVandreture i Samsø Kommune  Vandreture i Silkeborg KommuneVandreture i Skanderborg KommuneVandreture i Syddjurs KommuneVandreture i Aarhus Kommune

Længere ruter (landsdækkende og regionale)

Hvad med en tur på Hærvejen?

Du kender givetvis Hærvejen, men hvor meget af den over 500 km lange rute har du egentlig gået og nydt naturen fra? På haervej.dk får du et samlet overblik, men du kan også finde detaljer om ruten i det midtjyske landskab.

Kvalitetsvandrevejen Mols Bjerge

Afsætter du tre dage er Mols Bjerge-stiens 60 km lange vandresti lige noget for dig. Den er tydeligt markeret og inddelt i 3 dagsetaper: Kaløetapen, Bjergetapen og Ebeltoftetapen.

Vandreture på Fjernvandrevej E1

Fjernvandrevej E1 er en del af det store europæiske vandrenet. I Danmark går den fra Kruså til Grenå. Her går du langs Hærvejen og følger en lokal rute fra Vrads Sande til Riis Skov i Aarhus.

Andre regionale vandreruter


LÆS OGSÅ

De bedste vandrestier i Region Nordjylland
De bedste vandrestier i Region Syddanmark
De bedste vandrestier i Region Sjælland
De bedste vandrestier i Region Hovedstaden

Den generelle stioversigt


Støttet af:

Nordea-fonden støtter På toppen med Dansk Vandrelaug