På vej mod toppen i Nationalpark Thy - en af de mange vandrestier i Region Nordjylland. Foto Michael Rasmussen

De bedste vandrestier i Region Nordjylland

I Dansk Vandrelaug kender vi Danmarks bedste vandrestier og -ruter. Og den viden deler vi gerne. Her hjælper vi dig ud i vores natur på vandrestier i Region Nordjylland.

Lige meget, hvor du bor i Danmark, kan du sagtens tage på vandretur på egen hånd. Det gælder blot om at kende landets bedste vandrestier og -ruter. Og dem deler DVL med glæde sit overblik over.

DVL’s stiudvalg går aldrig af vejen for en god vandretur, og med deres liste er du godt på vej ud i Danmarks vidunderlige natur, hvad enten det er endagsture eller ruten til en uges vandretur med familien, du går efter.

Kvalitetsstierne

Kvalitetstid på Kvalitetsstier

Kvalitetsstier er vandrestier, der forløber i naturen langt væk fra trafikstøj og industriområde. Det er Dansk Vandrelaug, der certificerer dem, og de indeholder en række gode oplevelser afhængig af tema.

Vil du være sikret særlig kvalitet, kan du tage ud på kvalitetssti Tversted Blå rutekvalitetssti Guldharald, kvalitetssti Bulbjerg Kort, kvalitetssti Savbjergruten, kvalitetssti Fur, kvalitetssti Rebild bakker eller kvalitetssti Rold skov.

DVL anbefaler:

Zoom ind og find de anbefalede stier i nærheden af dig på dette kort

Se DVLs anbefalinger til gode vandreture omkring Aalborg.

Nationalpark Thy

Det 244 km² store område er fyldt med veje og stier, som tager dig igennem skove, på heder, i klitter samt på fortidens kridtøer. Karakteriseret ved stor skala, åbenhed, uberørthed, stilhed og sjældne naturtyper.

Læs om Vestkyststien hos Naturstyrelsen
Læs om Nationalpark Thy hos DVL Viborg

Kløverstier

Kløverstier

Kløverstierne giver dig en god mulighed for at se byerne og deres omegn. De er ned til 2,5 km korte, hvis du blot går et enkelt af de fire ‘blade på kløveret’. Og hvert blad er forskellig længde, så du let kan forlænge din gåtur.

Find kløverstierne i Hirtshals, Hjørring, Sæby, Løkken, Nørresundby, Øster Hornum, Skørping, Øster Hurup, Hadsund, Thisted, Vilsund, Nykøbing Mors.

Naturstyrelsens stier

Logo

Find folderne til naturstyrelsens stier i Himmerland | Thy | Vendsyssel

Andre stier

Oplev naturen fra Vilde Vidunderlige Danmark og se anbefalingerne til vandreruter.

Spor i landskabet

Find sporene i Nordjylland.

Der er også en række andre lokale vandrestier i Region Nordjylland.

VisitNordjylland har udvalgt en række vandreruter. Så du skal blot beslutte, om du vil ud langs Mariager Fjord, Vesthimmerland, Jammerbugten, Nationalpark Thy eller helt op på Toppen af Danmark.

Vandreture i kommunerne

Vandreture i Brønderslev KommuneVandreture i Frederikshavn KommuneVandreture i Hjørring KommuneVandreture i Jammerbugt KommuneVandreture i Læsø KommuneVandreture i Mariagerfjord KommuneVandreture i Morsø KommuneVandreture i Rebild KommuneVandreture i Thisted KommuneVandreture i Nationalpark ThyVandreture i Vesthimmerland KommuneVandreture i Aalborg Kommune

Længere ruter

Hærvejen - Ochenweg

Hvad med en tur på Hærvejen?

Du kender givetvis Hærvejen, men hvor meget af den over 500 km lange rute har du egentlig gået og nydt naturen fra? På haervej.dk får du et samlet overblik, men du kan også finde detaljer om ruten i Nordvestjylland, Nordøstjylland og Himmerland.

Læs også DVL Viborgs anbefalinger om Hærvejen

Nordsøstien

Nordsøstien følger kysten rundt om Thy og Vendsyssel. Se den her.

Vestkyststien

Vestkyststien Agger – Bulbjerg er en vandre- og cykelrute på ca. 80 km. Vandreruten følger på store strækninger den gamle redningsvej. Læs mere hér.

Kystruten Mors

Kystruten på ca. 150 km er delt op i 10 omtrent lige store etaper.

Himmerlandsstien

Find noget om Himmerlandsstien på Wikipedia

LÆS OGSÅ
De bedste vandrestier i Region Midtjylland
De bedste vandrestier i Region Syddanmark
De bedste vandrestier i Region Sjælland
De bedste vandrestier i Region Hovedstaden

Den generelle stioversigt


Støttet af:

Nordea-fonden støtter På toppen med Dansk Vandrelaug