Velkommen til et nyt og et gammelt ansigt i Styrelsen

Ole Schelde og Henning Lund-Sørensen blev ved seneste landsmøde valgt ind i Dansk Vandrelaugs styrelse. Vi har stillet de to nye medlemmer tre spørgsmål til deres ambitioner for det nye bestyrelsesarbejde.

Kaffepause i det grønne. Foto Preben Simonsen

Kaffepause i det grønne. Foto Preben Simonsen

Ole Schelde, turleder i Viborg Afdeling og styrelsesmedlem.
Ole Schelde, turleder i Viborg Afdeling og styrelsesmedlem.

Ole Schelde
60 år
Medlem i Viborg afdeling på 5. år, hvor han er turleder og med i bestyrelsen.

Hvorfor valgte du at stille op til Styrelsen?

Jeg har i 5 år været medlem af Dansk Vandrelaug og har med min viden om IT været involveret i landsforeningens udvalgsarbejde. Indledningsvis i webgruppen, men efterfølgende også i andre udvalg og Styrelsen. Jeg måtte dog i sommeren 17 trække mig fra Styrelsen på grund af arbejde og andre bestyrelsesposter – det blev simpelthen for meget.

Sidenhen har jeg skiftet arbejde og fået mere tid – og jeg er nu klar til at være med i Styrelsen igen. Jeg synes det er spændende, og jeg har altid haft gang i mange ting. Jeg kan godt lide at være med der, hvor beslutningerne bliver taget, og på den måde være med til at forme foreningen.

Hvad er dine ambitioner med bestyrelsesarbejdet?

Jeg interesserer mig meget for udviklingen af Dansk Vandrelaug. Hele den udviklingsfase vi er i, og hvad der skal ske fremadrettet. Det har jo været en spændende tid siden 2014 til nu, hvor vi er vokset voldsomt i antal medlemmer. Jeg vil gerne have fokus på de tilbud, vi tilbyder vores medlemmer, og hvorledes vi kan blive bedre til at fastholde de nye medlemmer.

Jeg lavede noget statistik i 2014, hvor man kunne se, at 50 procent havde været medlemmer i under 4 år. Vi mister lige for tiden cirka 1.300 medlemmer om året – men vi får samtidigt 1.600 nye medlemmer årligt. Så vi har i øjeblikket en stille og rolig nettofremgang. Men de 1.300, der forlader os, hvorfor gør de det?  Og kunne vi få nogle af dem til at blive længere? Vi skal have kigget på, hvad vi kan gøre for at få folk til at blive i Dansk Vandrelaug.

De frivillige er både vores styrke og svaghed. Styrken er helt klart mangfoldigheden, og at der er frivillige, der gerne vil bruge kræfter på foreningen. Men når det kommer til hjemmeside og kommunikation, så er mange af os jo amatører – derfor mener jeg også, at det at have en fuldtidsmedarbejder som Camilla Dam, der er kommunikationsuddannet, er et stærkt plus. Det er der ingen tvivl om.

Hvad vil/kan du bidrage med?

Jeg kommer helt sikkert til at bidrage med mine kundskaber indenfor IT, som jeg i mange år har arbejdet professionelt med. Jeg er og har været i en årrække Dansk Vandrelaugs IT-master, hvor jeg har været ansvarlig for alt vores IT og teknik – indtil nu. Den nye hjemmeside har vi jo købt driften af – så den daglige drift har jeg ikke så meget med at gøre mere.

Derudover er jeg med i arbejdet omkring projektet Forbedret Kommunikation, der bl.a. har resulteret i vores nye fælles hjemmeside. Jeg er også medlem af vedtægtsudvalget, ligesom jeg for Kursusudvalget 2 gange om året vest for Store Bælt underviser i brugen af Viewranger, der kan bruges til planlægning af vandreture, samt til at optage et spor over en vandretur.

Henning Lund-Sørensen, medlem af Gentofte Afdeling og styrelsesmedlem.
Henning Lund-Sørensen, medlem af Gentofte Afdeling og styrelsesmedlem.

Henning Lund-Sørensen 
65 år
Medlem af Gentofte Afdeling fra begyndelsen af 2018 

Hvorfor valgte du at stille op til Styrelsen?

Jeg er først for nylig blevet medlem af Dansk Vandrelaug, da jeg ikke kendte til foreningen, før jeg læste nogle udgaver af VandreLiv på biblioteket. Der er et perfekt match mellem det, som DVL står for, og hvad jeg gerne vil støtte og arbejde for.

Foreningens motto er jo ”Sund motion og oplevelser under hyggeligt samvær”. Jeg synes, det er fantastisk med en forening, der forebygger sygdom, og som giver meget bedre oplevelser, end du kan få på nogen fjernsynskanaler. Og så betragter jeg det lidt som en moderne udgave af et forsamlingshus på grund af det hyggelige samvær.

Tidligere har mit arbejde taget meget tid – men efter jeg er blevet pensioneret, vil jeg bruge tiden på noget, der interesserer mig. Og det er ikke nogen tilfældighed, at det bliver Dansk Vandrelaug, jeg kaster min tid ud over, for jeg synes det er en formidabel sag. Samtidigt med at man går og får en god oplevelse, høster man også nogle kæmpe fordele på den lange bane i forhold til helbred.

Når man kommer hjem fra en gåtur er man i godt humør og med fornyet energi. Vandrelivet for mig er det samme som livsglæde, livskvalitet og et godt liv.

Hvad er dine ambitioner med bestyrelsesarbejdet?

Jeg så gerne, at der kom flere medlemmer – og helst mange flere. Der er 10.000 nu, og det er rigtig flot! Men jeg synes, der er et kæmpe potentiale til af få mange flere med. Både for de enkelte medlemmers skyld og for foreningens. Man får større politisk vægt og bedre økonomi – det løber jo generelt bedre rundt, jo flere man er.

Hvad vil/kan du bidrage med?

Jeg synes det er vigtigt, at vi fortsætter det gode stykke arbejde, som der allerede bliver lavet i Styrelsen. Vores turledere er både engagerede og vidende – og derfor gælder det selvfølgelig om at udbygge det og få nogle flere af slagsen. Derudover skal de selvfølgelig klædes på så godt som muligt.

Jeg vil også være en stærk fortaler for, at vi fortsætter med den succes, vi har haft med de Maritime Vandringer. Vi skulle nødig have, at andre løber med den idé og kæmpe succes, som de har været – jeg synes godt, at det må være et varemærke for Dansk Vandrelaug. Jeg har derfor også meldt mig i koordinationsgruppen, der skal se på de næste step i forhold til det kommende projekt.


Landsmødet 2018

Dansk Vandrelaugs årlige landsmøde blev gennemført 10. november i Odense, hvor i alt 82 personer deltog.

Programmet indeholdt bl.a. beretninger fra Styrelsen og udvalgene, hvor Maritime Vandringer, Forbedret Kommunikation og økonomien var de store emner.

Det var gået rigtig godt med de Maritime Vandringer i 2018. Sammen havde vi bl.a. gået 3 gange rundt om jorden. Der var i gennemsnit 20 Maritime Vandringer pr. lokal afdeling med omkring 25 deltagere pr. tur.

Projektet Forbedret Kommunikation, som bl.a. omhandlede indførelse af nyt medlems- og økonomisystem, udvikling af ny hjemmeside og nyhedsbreve er generelt gået fint. Der havde dog været visse udfordringer undervejs, ligesom de nye tekniske systemer har været dyre. Vi fortsatte med at forbedre og finpudse løsningerne. Investeringen i disse nye tekniske løsninger ville give besparelser på sigt. Det var vores opfattelse, at vi med projektet ville få mange nye tekniske løsninger for pengene.

Derudover drøftedes det fremtidige arbejde, herunder afholdelse af et vandreprojekt i 2020. Der blev nedsat en koordinationsgruppe, som barsler med en beskrivelse af projektet til fremlæggelse og drøftelse på formandsmødet i foråret 2019.

Hvis du vil læse mere, kan du finde alle præsentationer m.m. fra landsmødet via dvl.wp.stage.ng.peytz.dk/frivillig.