Temature: Midtjyske tæpper

Tre vandreture og ét foredrag

Midtjyske tæpper

Idéen til disse temature opstod under et besøg hos Lis Thavlov. Lis har været med til at skrive en bog om ”midtjyske tæpper” og har i den forbindelse erhvervet et tæppe fra samlingen. Tæppet er utroligt smukt og lækkert. Bogen fin og underholdende med fortællinger fra steder, jeg er betaget af og i forvejen var ved at lave ture til. Tankerne bag processen, er interessante og dejligt nørdede.

Tæppernes grundmønster er tern, velegnet til væv og er tilbagevendende og nærværende i kunstneren, Anne Mette Larsens produkter.
Tæpperne er tilegnet fire forskellige steder, der har betydning i kunstnerens liv:Tinnet Krat, Klostermølle, Skovvilla ved Kurbadet og Badeanstalten i Silkeborg. Farver og mønstre er inspireret af disse steder.

Birgit i et af tæpperne
Birgit Kirkegaard

For at væve historien om tæpperne sammen med vandring, har jeg planlagt tre vandreture og et foredrag i forlængelse af den tredje tur. Her vil kunstneren vise billeder og fortælle om baggrunden og fremstillingen af tæpperne. Eksempler på tæpper, relateret til de forskellige steder, kan ses på turene.

Birgit Kirkegaard


Temature:
Alle turene er nu afviklet. Se billeder fra de 3 ture her:
Tinnet Krat syd plus nord 11 + 5 km. 8/7-2018
Klostermølle 12 km. 30/9-2018
Skovvilla og Badeanstalten plus foredrag. 11 km. 4/11-2018

Anne Mette Larsens hjemmeside:
http://annemettelarsen.dk/midtjysketaepper.html