Tegn naturen

Vi har afprøvet et nyt koncept i Viborg afdeling: Walk'n'Draw. Om at se detaljerne i naturen ved at tegne dem.
Samtidig med, at du får en god vandretur.

Forhistorie: Min datter Lone er for nyligt blevet færdiguddannet som Natur&kulturformidler på Københavns Universitet. Hun har forinden haft sit eget firma i syv år og har levet af at tegne, male, bodypainte, ansigtsmale mv.
Hun har fået aftale fra slutningen af februar med LOF i forskellige byer om at lave forskellige tegnekurser og ville gerne træne forinden. Derfor kontaktede hun mig, så vi kunne lave et lille forsøg sammen, lade deltagerne gå rundt i naturen, fordybe os i detaljer og prøve at tegne dem.

Tegn naturenSom sagt, så gjort. Den sidste dag i januar gik 10 kvinder med på turen og tegnede udvalgte interessante og forskellige motiver undervejs. Deltagerne var fra helt uøvede til meget øvede.
Lone udvalgte motiverne, tegnede lidt selv og gav tips til, hvordan linjer og detaljer kunne aflæses og overføres til papiret.
Turen var på 3 km gennem forskelligt landskab og tog 2½ time. Der var 5-6 tegnepauser indlagt.
Det var en kold dag, så vi blev udfordret på at holde varmen.Walk'nDraw
Det kunne være dejligt at arrangere en lignende tur en varmere dag.

Jeg håber, dette arrangement er med til at skærpe interessen for naturens detaljer, både når vi er en større gruppe afsted, men særligt når vi går alene eller meget få sammen.
Lone har nu fået sit drømmejob job som leder i ”Fun & Entertaintment” i Feriecentret Landal i Søhøjlandet, hvor man er i gang med at skifte politik fra de meget sportsprægede aktiviteter til aktiviteter i pagt med naturen. Lige noget for hende.

Tekst og fotos: Birgit Kirkegaard

 

Tegninger lavet af Lotte Stausgaard-Petersen på turen:
At se detaljerne

Tegninger lavet af instruktøren Lone Kirkegaard: