Find og følg en rute i Outdooractive

Hvis der er angivet en rute i Outdooractive er her en vejledning i, hvordan du får fat i den. Du kan også søge på ruter over hele landet til dine ture på egen hånd.

Viewranger

I en del af beskrivelserne i Tur på egen hånd er der angivet en rute i programmet Outdooractive, som mange af turlederne bruger til at planlægge og måle deres ture på.

Hvis der er angivet et link til ruten, skal du blot klikke på det, og det vises på din telefon som en web-side.

Hvis du har appen Outdooractive installeret skal du trykke på “Open in app
Herefter åbner ruten i appen, og du kan starte med at følge ruten ved at trykke på “Navigation” nederst.

Navigationen starter og optager samtidigt et spor, som du kan pausere og afslutte.
Vil du se ruten på et oversigtskort, klikker du på “Map“-fanen øverst.

 

Er du helt ny bruger af programmet, eller har du brug for at lære flere funktioner at kende, kan du hente en elementær vejledning på dette link.

Ønsker du at bruge ruten i en anden app?

Hvis du ikke vil bruge Outdooractive, men ønsker at bruge ruten i en anden app, kan du downloade den som gpx-fil, som kan åbnes af alle gps-programmer.
Du gør følgende: Efter du har trykket på linket og ruten er åbnet i Outdooractives web-side trykker du på menuknappen (3 prikker).
Menuen åbner. Tryk på GPX-menuen.

Det kræver et login at downloade gpx-filen. Du kan enten bruge et Facebook-login, et Google-login, et Apple-login eller du kan oprette en bruger med en hvilken som helst emailadresse. Har du allerede et Outdooractive-login bruger du naturligvis bare det. Det er ikke nødvendigt, at Outdooractive-appen er installeret på telefonen.
Når du er logget på, trykker du på “Download” og vælger, hvor på telefonen filen skal gemmes. Herefter kan du importere den i din foretrukne app.

Du kan også downloade gpx-filen på computeren. Proceduren er den samme.

Private/offentlige ruter:

Bemærk, at kun ruter som er brugeren har gjort offentlige kan ses af andre.

*

Turforslag til ture på egen hånd