Karlby og Sangstrup Klinter

Karlby og Sangstrup Klinter på det østlige Djursland byder på hav og flotte udsigter. Og mulighed for at finde fossiler. Turenes længde bestemmer du selv, da det er frem og tilbage samme vej.

Sangstrup Klint

På en smuk forårsdag i marts tog vi til det østlige Djursland. Nærmere betegnet til Karlby og Sangstrup Klint.
Vi kørte over Voldby og Sangstrup og fortsatte til Hjembækvej 76 8500 Grenå. Her er en lille P-plads og bord/bænkesæt. OG de smukkeste klinter. Mod syd findes Sangstrup Klint og mod nord Karlby Klint.

Vi startede med Sangstrup Klint hvor vi gik langs kanten 2,7 km mod syd. Klinten fortsætter nogle hundrede meter længere mod syd. Vi vendte om og gik tilbage og kunne nyde udsigterne i modsat retning. Langs skrænten er der tre steder sat pæle med reb, så det er muligt at komme ned på stranden. Stranden er meget stenet, men klintens sider er meget smukke. Hvis man har de evner, er det muligt at finde flere forskellige typer fossiler her.

Efter en lille kaffepause i solen drog vi ad stranden mod nord under Karlby Klint. Det var meget betagende og giver gode minder til Fegge Klit.

Flere billeder her

Har man mod på flere klinter, findes Gjerrild Klint få kilometer længere mod nord. Gjerrild Klint er også interessant for lystfiskere og fuglekiggere.

Links:
Karlby Klint
Sangstrup Klint
Gjerrild Klint

🙂 Birgit og Anders

Flere ture på egen hånd